Nem bírtuk tovább! Mi is akartunk fesztivált csinálni. Méghozzá olyan nagy múltút, mint Avignon, Woodstock, vagy Cannes. Így ha visszaemlékezünk a Dumaszínház-Füge Best of Mind elmúlt éveire, méltán érezhetünk büszkeséget és némi nosztalgiát. Hiszen nézők ezreit kápráztattuk el szkeccselőadásainkkal, felolvasóestjeinkkel. És ez nem lesz most sem másképp. Nézők ezreit fogjuk elkápráztatni szkeccselőadásainkkal és felolvasóestjeinkkel. Aki szkeccselőadásokat szeretne nézni, vagy épp felolvasóestet, az jó helyen jár. A fesztivál ugyanis három napon keresztül várja az érdeklődőket elkápráztató szkeccselőadásokkal, felolvasóesttel.

November 3-5. között kerül megrendezésre a Jurányi Házban a Dumaszínház-Füge Best of Mind fesztivál, melyen a Dumaszínház és a Füge Produkció közös előadásai: A férfiak szexuális világa, a 40! avagy Véges élet, a Szerelem zsoldosai és az Elhanyagolt férfiszépségek mellett két eddig még nem látott előadás is műsorra kerül.

November 3-ánVinnai András, Bánki Gergely és Janklovics Péter szereplésével a Férfiak szexuális világa nyitja a fesztivált a Jurányi színháztermében, amit november 4-én a 40! avagy Véges élet című produkció követ, melyben az öregedés kerül górcső alá Bánki Gergely, Stefanovics Angéla, Keszég László és Mészáros Béla segítségével.
Szintén ezen a napon látható a Jurányi kamaratermében az Elhanyagolt férfiszépségek – szkeccsparádé testhasználattal című mozgásszínházi produklció, amit Andrássy Máté és Újvári Milán előadásában élvezhetnek a nézők.
November 5-én három előadás is várja az érdeklődőket:
A szerelem zsoldosai, mely egy párkapcsolati témájú produkció Vinnai Andrással és Bata Évával. A Cini-cini-cinizmus – játékos, ugyanakkor kiábrándító felolvasószínház üres lelkű felnőtteknek, amiben az országunk legsivárabb lelkű íróit és legmeghasonlottabb színészeit láthatják, akik nem csupán semmibe veszik, de egyenesen kigúnyolják a társadalmi értékeket.
Legvégül pedig az És a függöny felhördül, amiben színészek vallanak… egymásról. Négy elhivatott színész elhatározta, hogy kitálal a nézőknek. Munkáról, amit művészetnek hívnak, művészetről, amit munkának hisznek. Őszinteségben fogant monológokon és élet szülte jeleneteken keresztül vezetik végig a nézőt a színészi lét ingoványos színpadán. Az előadás szereplői: Stefanovics Angéla, Bánki Gergely, Ficzere Béla és Lengyel Tamás.
Mindhárom előadás a Jurányi kamaratermében kerül színre.

A fesztiválra jegyek már kaphatók!