A Dumaszínház az új évadban is készül a hagyományos stand-up előadások mellett humorban gazdag színházi produkciókkal; az egyik újonc Fear the Szaknévsor címmel lesz látható.

A szkeccselőadás rémtörténeteket mutat be a szolgáltatói szektorból, bepillantást nyújt ebbe a mindannyiunk számára ismerős, kissé horrorisztikus világba. Az előadás során megismerkedhetünk majd egy tériszonyos áccsal, egy rendkívül kreatív portréfestővel és egy sajátos módszerrel tanító gitároktatóval is, szembesülünk az áramszünet okozta nehézségekkel, de azt is megláthatjuk, milyen nehéz a kedvezmények igénybevétele és a gyermekünknek legmegfelelőbb bébiszitter megtalálása.

A produkció olvasópróbján Vinnai András (aki a darabot íróként és rendezőként is jegyzi) elmondta, hogy rövid jelenetekre, esetenként versekre számíthatunk, esetleg dalok is felcsendülnek majd, de alapvetően a Fear the Szaknévsor nem egy zenés darab lesz. A szolgáltatói szektorral szembeni kiszolgáltatottságunkat tehetséges fiatal színészek, Rainer-Micsinyei Nóra, Sipos Vera, Bánki Gergely és Jankovics Péter elevenítik meg a színpadon, akik az olvasópróbán ismerkedtek a szöveggel. Vinnai hangsúlyozta, nincs teljesen kész a darab, a közös ötletelés nyomán alakulhatnak még az egyes szkeccsek, szituációk, de a díszlet is képlékeny, bár az alapötlet már megvan.

A látványért Kálmán Eszter felel. A produkció december 3-án kerül bemutatásra a Gödör Klubban (1061 Bp, Király utca 8-10.)