Eb-lázban ég az ország. Te is követed a mérkőzéseket?

Természetesen követem a mérkőzéseket, nagyon örülök a magyar válogatott sikereinek. Ezen túl Bálint Ferenc kollégámmal van egy fogadásunk, minden nap fogadunk egy meccsre, a tét egy korsó sör, így sokkal izgalmasabbak azok a meccsek is, amikor nem mi játszunk.

Nagyobb baráti körben, vagy szűkebb társasággal, esetleg egyedül szoktál meccset nézni?

Néhány meccset otthon néztem meg, de jellemzőbb, hogy társaságban, valahol, ahol sörözni is lehet. A Magyarország-Izland meccset például vonaton néztük meg, mert előtte Hatvanban léptünk fel, és induláskor sikerült a sofőrnek nekimennie egy betonaknának, így elfolyt a hűtővíz, ezért rohantunk a vasútállomásra, elértünk egy vonatot, azon követtük a meccset, és éppen az egyenlítő gólnál értünk a Szabadság térre. Óriási élmény volt. Egy kicsit még féltem is, annyi petárda robbant, tűz gyúlt.

Nemrég nyitottál egy sörözőt, a Pepint. Ilyenkor az Eb ideje alatt megnő a forgalmatok? Milyen sörökkel ünnepli a törzsközönség a válogatott sikereit?

Igen, lassan másfél éves a Pepin. Ez az a kocsma, ahová van saját kulcsom, eddig ilyen nem volt, úgyhogy ezért is nagyon szeretem. Az Eb ideje alatt megnőtt a forgalmunk úgy, hogy nálunk nincs is tévé, tehát nem közvetítjük a meccseket, én is máshol nézem, viszont szerencsére az izgalmakat sokan nálunk vezetik le a meccsek után. A Hübris sörfőző csapat sörei szinte állandó jelleggel csapon vannak nálunk, az ő söreiket nagyon szeretik, illetve egy Düsseldorf Altbier nevű sör is csapon van egész Eb alatt, ami szintén kedvelt, és az egyik személyes kedvencem is.

Sokféle kézműves sört tartotok. Van olyan, amit kifejezetten meccsnézéshez ajánlanál?

Első félidőre az Ubik Eklektik nevű herbal IPA-t ajánlom, második félidőre a Düsseldorf Altbiert, a meccs utáni ünnepléshez a Jam72 IPA-t. Elsőre lehet, furán hangzanak ezek a nevek, de higgyétek el, ezek rendes sörök.

Milyen programokat tervezel a nyárra? Csak munka lesz, vagy jut idő a pihenésre is?

Idén nem lesz hosszabb nyaralás, csak kisebbek. Most hétvégén megyünk a Humorwoodstockra, amit nem véletlenül nem ismer a széles közönség, mert ez Búcsúszentlászlón zajlik Bödőcs Tibor szervezésében, és ez a Dumaszínháznak egy zártkörü, saját fesztiválja. Egy éjszakát tart. Vagy kettőt. Lehet hármat is, ahogyan alakul. Továbbá tervezünk a barátnőmmel egy lengyelországi utazást, amelynek nem titkolt célja a lengyel kézműves sörök felfedezése, megkóstolása, mivel biztos forrásból tudom, hogy nem csak a belgák, németek vagy csehek főznek jó sört, hanem a lengyelek is. Bizony.

Idén is megrendezésre kerül a Dumafüred Fesztivál. A Szomszédnéni Produkciós Iroda milyen produkciókban lép színpadra?

Kettő új produkcióval is képviseltetjük magunkat. Van egy szkeccsshow, ami Belül semmi névre hallgat, és Janklovics Péterrel és Mogács Dániellel közösen adjuk elő a jeleneteket – illetve Kőhalmi Zoltán a konferanszié. Ez egy teljesen rendhagyó formátum, érdemes megnézni. Továbbá van egy önálló estünk, amit előadunk a Dumafüred Fesztiválon is, ennek a címe Édeshármas. Namármost mi ketten vagyunk a társulatban, mégis Édeshármas a címe. Hadd próbálják kitalálni a kedves olvasók, hogy miért, de ha nem sikerül, az előadás legelején majd elmondjuk.

Hogyan készültök az őszi szezonra? Várható esetleg új műsor?

A korábban említett Édeshármas című előadásunkat fogjuk az ország lehető legtöbb pontján bemutatni. Ami újdonság, hogy ősztől részt veszünk mi is a Duma Roastban, amelyben eddig Nagy Ferót, Gangxta Zoleet és Majkát égették a kollégák. Mi is egy nagyon ismert embert fogunk égetni, aki nem énekes, nem humorista, de azt hiszem, többet nem árulhatok el egyelőre. Akikkel égetni fogjuk ezt a valaki, az Kiss Ádám, Dombóvári István és Benk Dénes lesznek.