Egy évvel a Nekünk áll a László után új önálló esttel jelentkezik Hadházi László. Ez az est nem csak témaválasztásában lesz egészen más, a humorista partnere is változik.

Októberben jelentkezel az új önálló esteddel, esetleg folytatása lesz a Nekünk áll a Lászlónak?

Nem az estnek, hanem az életművemnek lesz ez a folytatása, a témája teljesen más. Igazából a horderejét igyekszem olyasmire formálni, mint amilyen az előző volt. Arra törekszem, hogy olyan témákat sorakoztassak fel, amik érdeklik az embereket, aktuálisak, és ami a legfontosabb, úgy szeretném ezeket kidolgozni, hogy a lehető legviccesebb legyen.

Milyen témakörökben fogsz mozogni?

A látszat és a valóság, a média, a televízió és az élet közti különbség. A valóságnak tűnő show-k és a valóság közötti különbség – ezek a dolgok izgatnak most.

Az előző estekben Bellus István közreműködött, most is így lesz?

Pisti most ebben nem lesz, más elfoglaltságai miatt. Jelen pillanatban úgy tűnik, hogy Janklovics Péter lesz a partnerem, számítok rá, mert ő nagyon vicces.

Janklovicsot említetted, akinek van zenei betétekkel tűzdelt műsora, és te is szeretsz gitározni… Arra nem gondoltál még, hogy megmutatod a közönségnek zenészként is magad?

A humorba nem viszem bele azt a zenét, amit én szeretek, tehát biztosan nem fogok zenélni ilyen formában a színpadon. Van ugyan zenekarom, amivel fellépünk, de az más, az hobby… Viszont nagyon bírom, amikor Peti csinálja ezt a szempleres, hip-hopos bulit… Még az is lehet, hogy ő fog zenélni benne, de én nem fogok.

Nemrég, a Magyarország, szereplek! című műsor döntőjének műsorvezetője voltál. Kanyarodjunk egy kicsit ide vissza… Ha közülük kellene választanod, tudnál?

Nekem szimpatikus volt a debreceni fiú, Elek Péter… Több előnye is lenne, egyrészt odajönnének a csajok, másrészt mivel debreceni, utazhatnánk együtt, bár azt nem tudom, hogy van-e jogosítványa (nevet). Bevallom megfordult az is a fejemben, hogy esetleg közülük választhatnék valakit, de nem ismerem még annyira őket, csak azt a néhány perces produkciójukat láttam. Egyébként sokan közülük nagyon jók voltak, sokkal jobbak, mint az előző években jelentkezők.

Litkai Gergely a döntő után arról beszélt, hogy integráljátok a legjobbakat, lesznek műsoraik, együtt fognak utazni veletek vidéki fellépésekre is.

Biztosan így lesz, de én nem merném így bevállalni… Van, hogy napokig fellépésről fellépésre megyünk, azért ott el kell tudni viselni a másikat, és ismeretlen emberrel ennyi ideig elmenni, együtt lakni és utazni… Azért az egy nagy fejest ugrás lenne.

Ezek szerint Janklovics Peti olyan, akivel jól kijöttök?

Nem tudom, állítólag ő horkol a leghangosabban a Dumaszínházasok között, de engem ez például nem zavar (nevet), mert én vagyok a második helyezett. Szóval komolyan, jól kell választani, mert gondolj bele, hogy ebben az esetben nem csak 3-4 napról, egy-egy fellépésről van szó, hiszen egy ilyen műsor másfél évig megy, turnézik… Petivel barátkoztunk már, mentünk együtt korcsolyázni, ilyesmi. Úgyhogy majd kialakul.

Örült a megkeresésnek?

Persze, nagyon örült. Akarja csinálni és ez engem is inspirál.