Bödőcs Tibor Cefre Palota című önálló estjét hamarosan rögzíti a tévé, ami után már csak az új, jövő év elejére tervezett műsorára koncentrál. Addig azonban lesz még néhány fellépése Budapesten, vidéken és Londonban is.

Cefre Palota című önálló esteddel járod az országot és a Corvin Dumaszínházban is rendszeresen fellépsz vele. Elsősorban közéleti témákkal foglalkozol benne, vagy inkább a már jól ismert bucsuszentlászlói karakterekről beszélsz?

A cím a tőlem megszokott cefre körüli kalandozásokra, valamint a „palotában” zajló események éles értékelésre utal és beszélek még arról, ami eszembe jut, és találok egy halvány asszociációs szálat, amivel összekötöm. Szóval a három fő téma: Bucsuszentlászló, a közélet és a minden egyéb kategória.

A közönség a közéleti, vagy a saját életedből vett poénokra, történetekre vevő jobban? 

A mostani műsorom két részből áll. Az első néha kicsit punk-os a közönségnek, de botrányosan nagy csend még nem volt, viszont tagadhatatlanul nagyobb a hullámzás az első résznél, mint a másodiknál. Az első felvonásban a politikum ingoványos talaján mutatom be gyakorlatomat, a másodikban több a történet, szerintem a két rész erősíti egymást, a végére áll össze a kép, s jő el a katarzis, ha egyáltalán. Amennyivel rizikósabb a közéleti rész, annyival nagyobb is a siker, ha bejön, és annál többen mondják, hogy nekik ez a fontosabb munkásságomból.

2015 elején volt a Cefre Palota bemutatója. Sokat változott az előadás tartalma az elmúlt több, mint egy évben?

A váza a műsornak ugyanaz, majdnem, tavaly óta, de sok minden cserélődött, alakult. Május végén fel fogjuk venni Londonban, szóval ez már szinte készen van. Arra már-már kórosan ügyelek, hogy ami a tévében elhangzott, az élőben már ne szerepeljen. Ritkán vagyok maradéktalanul elégedett magammal, ez segít előre lépni, megújulni.

Az aktuális önálló esteden kívül milyen produkciókban lépsz még fel?

Csak az önállóval. Illetve ha páros est van Kőhalmival, Kiss Ádámmal vagy Beliczaival, akkor a Cefre Palota vágott verziójával lépek fel.

Körvonalazódik már benned a következő önálló ested terve?

Igen. Vannak ötleteim.

Hamarosan néhány hónapos szünetet tartasz a fellépéseidben. Mi ennek az oka?

Az, hogy ezt le fogja adni a Comedy, és kell írnom egy új estet. Könnyű ezt mondani. Ehhez idő kell. Az élet értelme és kertészeti tippek, a Böllérbalett és a Cefre Palota kvázi trilógiája után keresnem kell új vadászmezőket is a stand up kontinensén. Jövő év elejére tervezem a bemutatót. Ilyen hosszú szünetet nem tartottam még. Lehet, hogy októberben már kaparom a Corvin ajtaját némi sikerélményért, adrenalinért nyüszítve.

Mostanában hol láthat téged a közönség?

Májusban és júniusban többször is megfordulok a Corvin Dumaszínházban, de lesz egy-egy estem a Csili Művelődési Központban és az Erzsébetligeti Színházban is. Ezen kívül, elmegyek azokba a vidéki városokba, ahol még nem jártam ezzel az előadással, és ahogy már említettem, Londonban is fel fogok lépni.