Idén is számtalan előadással csatlakozott a Dumaszínház a Színházak Éjszakájához – már kora délutántól programokkal várták az érdeklődőket, és a hagyományosnak tekinthető stand-uptól eltérő műsorokat is élvezhettek a nézők.

Fél háromra már teljesen megtelt a Kompót Dumaklub nézőtere, a fellépő Sulyok Pétert nagy lelkesedéssel fogadta a közönség. A közel egy órás érzékenyítő stand-up alatt megtudhattuk, hogyan éli meg egy vak fiatalember a különböző szituációkat, milyen kalandokba keveredik közlekedés közben, és hogyan küzd meg a mindenáron segíteni akaró embertársaival.

A Dumaszínházban a délután folyamán kétszer is színpadra került a népszerű Vers mindegy, kinek című műsor, amely során színészek, előadók szavalták el közismert slágerek szövegét. Rendkívül vicces pillanatokat élhettek meg a nézők, hiszen az egyes dalszövegek prózában előadva egészen máshogy működnek, és az esetleges rejtett tartalmak is könnyen felszínre bukkannak.

Négy óra után a Színész stand-up vette kezdetét a négy előadó: Stefanovics Angéla, Bánki Gergely, Ficzere Béla és Lengyel Tamás részvételével. Egy rövid, táncos koreográfia után egymást váltották az egyéni stand-up előadások és a közös jelenetek: előbbi során Ficzere forgatási kalandjairól, Lengyel a testközpontú világról beszélt, Stefanovics egy darab próbájának folyamatát mutattta be, Bánki pedig gyermekkori vízilabdás élményeibe avatott be bennünket. A közös jelenetek során megismerkedhettünk egy vidéki, egy alternatív és egy klasszikus művészeti színház világával, és az előadás során a színészek a közönséggel sem felejtették el felvenni a kapcsolatot. A színész stand-up igazi újdonságnak számít, a későbbiekben Smink Lemo show címen lesz lehetőség megnézni az előadást a Corvin Dumaszínházban.