Felméri Péter humorista és Hajnóczy Soma bűvész közös estje.

Február 18-án este fél nyolctól egy bűvész-világbajnok és egy stand-upos a Corvin Dumaszínház színpadán, de az alapfelállás nem változik. Tehát senki ne tartson attól, hogy Soma végig beszél, miközben Péter eltünteti őt egy dobozban – ilyen nem lesz. Inkább mindenki marad a saját területén. Az azért nem kizárt, hogy Felméri Péter elsajátít néhány trükköt miközben a poénokról gondoskodik, mint ahogy az sem, hogy Soma a trükkök prezentálása közben mond néha vicceset.

A két művész a Showder Klub felvételén sodródott egymás mellé, és mivel mindkettőjüket erősen foglalkoztatja a „szuperhős” téma – és nem árulnak el titkot, ez lesz a közös műsoruk alapja – hamar egy nevezőre kerültek.

Péter vonzódása a szuperhősökhöz egész kiskora óta tart, egészen azóta, mióta meglátta az első képregényt egy magyar könyvesboltban Kolozsváron. „Édesapa vett nekem egyet, ami már akkor leharcolt, mondhatni antikvár darab volt, de nagyon szerettem. Ámulva lapoztam, mert ilyet addig soha sem láttam. Rengeteg kép és rövid szövegek! Minden gyerek álma. És azóta nincs megállás. Még ma is van párszáz képregényem szerte a lakásban” – vallja be a humorista.

A sok képregény olvasásnak meg lett az eredménye – hiszen ahogyan fogalmaz „a képregény a szuperhősök melegágya”. Aztán jó sok filmet is nézett szuperhősökkel, majd a netet bújta, hogy alaposabban utánuk olvasson és hogy újabbakat fedezzen fel, szóval átitatja Péter életét a téma. A színpadon tehát ezen élményeit és emlékeit fogja feldolgozni és minden oldalról kielemezni.

Az est így egy érdekes kísérlet lesz részükről. „Érdekes és izgalmas, és reméljük, hogy jól sikerül. Amikor először leültünk beszélni az estről, még puhatolózó jelleggel, elég hamar megtaláltuk a közös hangot, ezért remélem, hogy majd az előadás is összeáll egy sikeres és szórakoztató egésszé. És hát persze a bűvészetet és a stand-upot is mindenki szereti, hát még a kettőt együtt. Erről a mézes-vajas kenyér jut eszembe. A vajas kenyér és a mézes kenyér is finom külön-külön, hát még együtt!

A bűvészet és a stand-up találkozása tehát egy rendhagyó est keretében először a Corvin Dumaszínház műsorán 2016. február 18-án!