Korábban tévézett, rádiózott és egy időre belekóstolt a producerségbe is. Pár éve pedig nemcsak kreatív ötleteivel segíti a munkát, hanem ő a srác a kamera mögött.

-Te is Fábry mellett kezdted a szakmát az Esti Showderben. Onnan az ismeretség Litkaiékkal?

– A Showderben gyakornokként kezdtem, Litkaiék voltak az ötletcsapat, ez még a kezdetek előtti kezdeti időszak, talán ezért is van mai napig nagyon jó kapcsolatom Gergővel, Kőhalmival, Aranyosival.

– A Showder után rádióztál, tévéztél – producere voltál például Hajós műsorainak. 2013-ban búcsúztál el a Petőfi Rádiótól… Nem hiányzik az élő adás varázsa?

– A rádió nagyon hiányzik, az „élőség” pedig megvan a Duma Aktuálban, ahol műsorvezetőként kell Hadházit, KAP-ot, Litkait és Wahornt kordában tartanom a színpadon – ez néha egyáltalán nem könnyű feladat, mert az Aktuál néha „elszabadul”.

– Jelenleg a Dumaszínház egyik „kreatív embere” vagy. Sokat forgatsz velük, az anyagokat a saját TouTube-csatornájukon lehet látni. Mikor kezdtél komolyabban a Dumaszínház felé kacsintgatni?

– Évek óta dolgozom a Dumaszínházzal projekt alapon, de másfél éve szorosabbra fűztük az együttműködés szálait: a videós tartalmak készítését irányítom, de forgatok, vágok, promótálok, szóval bármit megcsinálok, ami felmerül. Mindezt kreatív közegben, szórakoztató emberekkel, sok abszurditással és jó fej főnökkel.

– Még 2012-ben találtad ki a Lakástalkshowt, ami egyedülálló kísérlet. Az ember általában nem szereti beengedi sem a kamerákat, sem az idegen embereket a nappalijába…

– Az egész abból jött, hogy „bele akartam nézni” emberekbe. Vannak dolgok, amik foglalkoztatnak, és kíváncsi vagyok arra, hogy másban ez hogy van, hogy működik, látja-e, felismeri-e, ismeri-e önmagát. Ez az alap minden beszélgetésnél. Aztán azon gondolkodtam, hogy lehet ezt a legegyszerűbben, legolcsóbban megcsinálni, hogy mielőbb anyag születhessen belőle. Nem kell műterem, a lakásunkban ugyanúgy le lehet ülni. Viszont akkor legyen olyan, mintha tényleg csak átjött volna a vendégem, és nem a felvétel miatt beszélgetnénk. Ehhez pedig jó lenne, ha rajta és rajtam kívül nem lenne bent más: távirányított kamerák kellenek! Ennyi az egész. Ez egy valóságos helyszín, valóságos emberekkel, és valóságos kíváncsisággal.

– Van új műsorterved?

– Folyamatosan gondolkodom, gyakran hívom a Dumaszínház fellépőit, ha eszembe jut egy ötletmorzsa vagy egy formátum, ami szerintem jól állna nekik, önálló estként például. De most saját magamnak is kitaláltam valamit, egy interaktív beszélgetős előadást, egy sorozatot, méghozzá a Dumaszínház fellépőivel. Persze rengeteget mesélnek a színpadon, de ki tudja, mi abból az igazság vagy mi az, ami a történetekre rárakódott… Én a nézőkkel együttműködve, interaktív, szórakoztató formában szeretném kicsit felfedezni a kedvenceket.

– Hamarosan kezdődik az idei Dumafüred, ahol végig lenn leszel. Dolgozol?

– Igen, minden nap készítünk egy rövidke Dumafüred Híradót, melyben Balatonfüred legfrissebb híreit szállítják majd a fellépők. Az előadások előtt forgatunk a fiúkkal, aztán én megyek vágni, és már kerül is fel a Dumaszínház YouTube-csatornájára a videó. Nagyon várom, szeretem az ilyen kihelyezett munkákat, plusz, hogy rengeteg rögtönzés lesz ezekben nyilván.

– Mivel ajánlanád a nyaralóknak a fesztivált? Miért érdemes benézni?

– Azt tudom, hogy mi a családdal leszünk lent, reggeltől délutánig a strandon, aztán kicsi munka, sok szórakozás, majd másnap reggel kezdődik újra a kör. Ez egy teljesen elviselhető életforma lenne számomra egész évben. Hát ezért érdemes jönni.