Egyéb tevékenységek adatkezelési feltételei

Egyéb tevékenységek adatkezelési feltételei2018-06-04T15:58:55+00:00

Adatkezelési szabályzat

a jegyértékesítésre vonatkozó feltételek kivételével
Hatályos: 2018. február 1-jétől
Letölthető PDF formátum

1 Az adatkezelő adatai, elérhetőségei

A Szolgáltató neve:  DNS- Dumaszínház Kulturális Egyesület
Székhelye és postai címe:  1094 Budapest, Viola utca 48.
Nyilvántartó hatóság:  Fővárosi Törvényszék
Nyilvántartási száma:  7855
Adószáma:  18161234-2-43
E-mail címe:  jegyfoglalas@dumaszinhaz.hu
Honlapjának címe:  www.dumaszinhaz.hu
Telefonos ügyfélszolgálat:  +36 1 266 0000
Ügyfélszolgálat e-mail címe:  jegyfoglalas@dumaszinhaz.hu
Panaszkezelés helye és elérhetőségei:  1139 Budapest, Váci út 99. 6. emelet

Munkanapokon 10.00 – 16.00 óra között

Tárhely szolgáltató neve T-Systems Zrt. Adatpark
Tárhely szolgáltató címe 1087 Budapest, Asztalos Sándor u. 13.
Adatvédelmi nyilvántartási azonosító:  NAIH-67596/2013

2 Az egyes adatkezelésekre vonatkozó egyedi feltételek

A DNS-Dumaszínház Kulturális Egyesület (“Dumaszínház“) az alábbi feltételek szerint kezeli az Ön egyes személyes adatait.

2.1 A Dumaszínház weboldal használatával kapcsolatos adatkezelési feltételek

Jelen feltételek tartalmazzák a Dumaszínház weboldalának (https://dumaszinhaz.hu/ és a dumaszinhaz.hu tartományon belüli aloldalak, a továbbiakban: „Weboldal”) használatával kapcsolatos feltételeket, figyelemmel arra, hogy a Weboldalon futnak olyan kódok, amelyek használata során az Ön egyes személyes adatait kezeljük.

2.1.1 Cookie

A Weboldalon futó egyes kódok a böngészője segítségével adatokat tárolnak cookie formájában az Ön által használt eszközzel vagy az eszköz Ön általi használatával, akár használati szokásaival kapcsolatosan.

Az, hogy a Weboldalon fut egy cookie, nem jelenti feltétlenül azt, hogy az adott cookie alapján a Dumaszínház bármilyen adatot kezelne Önről. Bizonyos cookie esetén az adatkezelő harmadik személy, és az általa kezelt adatokhoz a Dumaszínház közvetetten sem fér hozzá, az adatok begyűjtése során sem (így különösen reklámozási hálózatok által gyűjtött adatok esetén). Az ilyen adatok esetén az adatkezelő kizárólag a nevesített harmadik fél vagy felek, az adatkezelésben a Dumaszínház nem adatkezelő és nem adatfeldolgozó.

Ön a Weboldal használatával elfogadja, hogy a használt eszközön a Dumaszínház cookie-t elhelyező kód futását engedélyezte. Ha a cookie-k használatát nem kívánja elfogadni, a böngészőjében a cookie-k elhelyezését letilthatja valamennyi cookie-ra vonatkozóan, és az egyes cookie-kat a saját böngészőjéből is törölheti.

Egyes, az alábbiakban meghatározott cookie-k esetén a Weboldalon futó kód útján harmadik fél olyan cookie-kat is elhelyezhet, amely a cookie szerinti adatokat reklámozási hálózat tagjaival osztja meg, amely adatokhoz azonban a Dumaszínház nem fér hozzá. Az ilyen reklámozási hálózatok esetén a cookie adott böngészőre vonatkozó hálózatbeli felhasználását az adott reklámozási hálózat egy központi weboldalán is megtilthatja, aggregát kijelentkezést biztosító weboldalakon is.

A Weboldalon futó kódok jelenleg az alábbi cookie-kat tárolják a böngészőben. Csillaggal (*) jelöltük azokat a cookie-kat, amelyek a Weboldal vagy rajta futó egyes kódok a Weboldalon futó egyes kódokat készítő harmadik felek szerint a kódok futtatásához szükségesek, minden egyéb cookie esetén, ahol az adatkezelő a Dumaszínház, az adatkezelés jogcíme az Ön önkéntes hozzájárulása:

Cookie neve

Cookie célja

Érvényességi idő

_dc_gtm_UA-XXXXXXXX-X

A Weboldal felhasználókra lebontott használati adatainak és látogatói adatainak gyűjtéséhez szükséges pszeudonim azonosító (Google Analytics), Doubleclick reklámozási hálózattal összekapcsolva, Google Tag Manager útján

munkamenet

gr_reco

A YUSP biztosította kód útján próbáljuk relevánssá tenni az ajánlatainkat. Az adatokat a YUSP-nak továbbítjuk anonim feldolgozás végett, a rendelkezésre álló adatokat nem adja tovább. Adatkezelő a Dumaszínház.

1 év

gr_rt

Lásd gr_reco.

munkamenet

wfvt_XXXXXXXXXX

Wordfence WordPress biztonsági bővítmény által biztonsági célból elhelyezett cookie, amelynek célja a munkamenet azonosságával kapcsolatos információ megőrzése. Személyes adatot nem tárolnak a cookie-val összefüggésben.

30 perc

wordfence_verifiedHuman

I am human” nevű WordPress bővítmény a rosszindulatú (pl. túlterheléses) támadások elleni védelem végett. Személyes adatot nem tárolnak a cookie-val összefüggésben.

1 nap

_ga

(Mailchimp, Dumaszínház és jegy.hu domainek esetén is) Google Analytics (analysis.js) cookie, látogatók böngészőjének Google Analytics-et használó oldalakon keresztüli követésére, más böngészétől való megkülönböztetésre. A Dumaszínház az ezen cookie alapján kezelt adathoz nem fér hozzá, csak a Weboldal használati statisztikai elemzési felületen, ahol az adatok csak aggregát módon, személyhez nem köthető kategóriák szerint jeleníthetőek meg.

2 év

_gid

(Mailchimp és Dumaszínház domain esetén is) Google Analytics (analysis.js) cookie a látogató munkamenetének azonosítására, és az azonos munkameneten belül végzett tevékenységének csoportosítására. A Dumaszínház az ezen cookie alapján kezelt adathoz nem fér hozzá, csak a Weboldal használati statisztikai elemzési felületen, ahol az adatok csak aggregát módon, személyhez nem köthető kategóriák szerint jeleníthetőek meg.

24 óra

PREF*

A Google által a böngészők többségében eltárolt, a felhasználó egyedi azonosítását biztosító cookie, a biztonságos böngészés elősegítése érdekében. A Dumaszínház az ezen cookie alapján kezelt adathoz nem fér hozzá.

8 hónap

VISITOR_INF01_LIVE

Az Ön sávszélességéről készít becslést azokon az oldalakon, amelyeken beágyazott YouTube-videó található. A Dumaszínház az ezen cookie alapján kezelt adathoz nem fér hozzá.

8 hónap

YSC

Egyedi azonosítót regisztrál annak érdekében, hogy statisztikát készítsen a felhasználó által már megtekintett YouTube-videókról. A Dumaszínház az ezen cookie alapján kezelt adathoz nem fér hozzá.

munkamenet

IDE

Az Ön tevékenységét regisztrálja és jelenti azt követően, hogy az megtekintett vagy rákattintott egy hirdetésre; abból a célból, hogy mérje a hirdetés hatékonyságát és/vagy célzott hirdetést mutasson számára. A Dumaszínház az ezen cookie alapján kezelt adathoz nem fér hozzá.

1 év

_mc*

A hírlevél küldését biztosító Mailchimp szolgáltatás űrlapjára való feliratkozáshoz műszakilag szükséges cookie. A Dumaszínház az ezen cookie alapján kezelt adathoz nem fér hozzá.

90 nap

_mcid*

A hírlevél küldését biztosító Mailchimp szolgáltatás űrlapjára való feliratkozáshoz műszakilag szükséges cookie. A Dumaszínház az ezen cookie alapján kezelt adathoz nem fér hozzá.

90 nap

optimizelyEndUserId

A Mailchimp által használt, a felhasználó azonosságát követő, felhasználói élmény tesztelést és kísérletezést elemző cookie, amelyet az Optimizely kódja helyez el a Mailchimp útján. A Dumaszínház az ezen cookie alapján kezelt adathoz, az Optimizely által nyújtott szolgáltatáshoz nem fér hozzá.

10 év

OptanonConsent

A Mailchimp által használt, OneTrust Inc. cookie megfelelési szolgáltató által elhelyezett cookie, amelynek célja a cookie szabályoknak való megfelelés biztosítása. A Dumaszínház az ezen cookie alapján kezelt adathoz, a OneTrust szolgáltatásához nem fér hozzá.

1 év

AID, TAID

Ha Google Accounttal bejelentkezett az adott böngészőn, ezen cookie-k segítségével kapcsolja össze a Google az egyes eltérő eszközökön végzett tevékenységeket és hirdetési adatokat. A Dumaszínház nem fér hozzá az ez alapján tárolt adatokhoz.

3 hónap

1P_JAR, APISID, SAPISID, SID, SSID stb.

A Google által elhelyezett, a hirdetések pontosítására, testreszabására használt, egyedi azonosítót tartalmazó cookie. A Dumaszínház nem fér hozzá az ez alapján tárolt adatokhoz.

2 év

HSID

A Google által biztonsági célból elhelyezett, bejelentkezési időpontok tárolására szolgáló, egyedi azonosítót tartalmazó cookie. A Dumaszínház nem fér hozzá az ez alapján tárolt adatokhoz.

2 év

NID

A Google által elhelyezett egyedi azonosítót tartalmazó cookie, amelyet a Google az Ön egyes olyan választásainak tárolására használja, mint pl. a használt nyelv vagy a hirdetések testreszabása. A Dumaszínház nem fér hozzá az ez alapján tárolt adatokhoz.

6 hónap

2.1.2 Helymeghatározási adat kezelése a Weboldalon

A böngésző típusától függően a Weboldal első megjelenítésekor Ön jóváhagyhatja, hogy a Weboldal hozzáférjen a böngésző által ismert helymeghatározási adatokhoz, azaz az Ön becsült földrajzi helyéhez.

A hozzájárulást általános jelleggel is megadhatja a jövőbeni bejelentkezésekre. Hozzájárulás esetén a böngésző az Ön IP címe és (ha a böngészére használt eszköz vezetéknélküli hozzáféréssel rendelkezik) a környékbeli vezetéknélküli hálózatok földrajzi elhelyezkedési adatai alapján a helymeghatározási adatot továbbítja a Dumaszínház Weboldala részére, amely földrajzi adatot a Dumaszínház arra a célra használja, hogy az Ön földrajzi helyéhez illeszkedő előadásokat ajánljon. A földrajzi hely adatokat a Dumaszínház a munkamenet végéig tárolja, azt követően nem.

A helymeghatározási adatok Weboldallal való megosztásához való hozzájárulását bármikor visszavonhatja a böngészőjében vagy az operációs rendszerben (de nem a Weboldalon), és a helymeghatározási adatok rögzítését általánosságban is letilthatja, ennek módja a böngészőjétől és a használt operációs rendszertől függ. A helymeghatározási adatokat a böngészője is eltárolhatja (idővonal vagy helymeghatározási történet), ezekhez az adatokhoz a Dumaszínház nem fér hozzá.

2.2 A Dumaszínház által kezdeményezett értesítésekkel kapcsolatos adatkezelési feltételek, beleértve a hírlevél küldésére vonatkozó feltételeket is

Jelen feltételek tartalmazzák az elektronikus hírlevél küldésének és az ún. „push notification”, magyarul leküldéses értesítés (a továbbiakban e fejezetben “értesítés“) küldésének feltételeit, figyelemmel arra, hogy az ilyen értesítések feltételezik az Ön egyes személyes adatainak kezelését, valamint azt, hogy Ön hozzájárul ahhoz, hogy Önnek a Dumaszínház a hozzájárulással érintett módon elektronikus hirdetést küldjön.

2.2.1 Elektronikus hírlevél küldése

A Dumaszínház email útján elektronikus hírlevelet küldhet Önnek, ha:

a) a Dumaszínház törzsvásárlói programjához csatlakozott, vagy
b) a törzsvásárlói programban nem vesz részt, de a Dumaszínház elektronikus hírlevelére feliratkozott.

A törzsvásárlói programhoz Ön belépőjegy vásárlása során (a fizetést megelőzően vagy azt követően), b) a jegyértékesítő rendszerbe való regisztráció során vagy azt követően csatlakozhat, az ennek során történő feliratkozás adatkezelési feltételeit az “Adatkezelési Szabályzat (jegyértékesítéssel kapcsolatos feltételek tárgyában)” című dokumentumban találják.

A következő adatkezelési feltételek kizárólag a törzsvásárlói programban részt nem vevő, de az elektronikus hírlevélre feliratkozó természetes személyek adatainak kezelésére vonatkozó szabályokat tartalmazzák.

A Dumaszínház az elektronikus hírlevélre való feliratkozással rögzíti az Ön kereszt- és vezetéknevét, az Ön által megadott elektronikus elérhetőséget, lakó- illetve tartózkodási helyét.

A feliratkozás során megadott adatok módosítását Ön a feliratkozást követően elvégezheti adatainak frissítésével a Dumaszínház elektronikus felületén, a “Beállítások kezelése” fülre kattintva, vagy ha Ön ezen adatok módosítását az ügyfélszolgálat útján igényli, a módosítást a Dumaszínház elvégzi, .

A Dumaszínház a fenti személyes adatokat a Dumaszínház rendezvényeiről és ahhoz kapcsolódó ajánlatairól szóló tájékoztatás, valamint a Dumaszínház törzsvásárlói programjában való részvételre történő felhívás céljából kezeli. Egyes elektronikus hírleveleink a Dumaszínház rendezvényeinek illetve előadóinak értékelésére szolgálnak, amit Ön az elektronikus hírlevélre adott válaszüzenetben tehet meg.

Az elektronikus hírlevélre való feliratkozással együtt Ön hozzájárul, hogy a Dumaszínház elektronikus hirdetést küldhessen az előző bekezdésben foglalt ajánlatairól. Az elektronikus hirdetésekről Ön a Dumaszínház elektronikus felületén iratkozhat le a feliratkozást követően bármikor.

Ön az elektronikus hírlevélre történő feliratkozást követően az elektronikus hirdetésekről a Dumaszínház elektronikus felületén található “Leiratkozás” gombra kattintva bármikor leiratkozhat. Ilyen esetben a Dumaszínház az Ön adatait nem kezeli tovább és törli.

Az elektronikus hírlevélre való feliratkozást követően a Dumaszínház jogosult az Ön e-mail címét a Facebook hirdetési felületén kizárólag a saját hirdetéseinek megfelelő célzása, szegmentálása céljából feltölteni. A Facebook ezeket az adatokat kizárólag erre a céra használhatja fel, az Ön e-mail címét nem tárolja és nem osztja meg harmadik felekkel vagy a Dumaszínházon kívüli reklámozókkal.

2.2.2 Push notification (leküldéses értesítés)

A Dumaszínház értesítést küldhet az Ön részére az alábbi alkalmazások vagy weboldalak (a továbbiakban: „alkalmazás”) útján, ha Ön ezt az igényét az adott alkalmazásban biztosított módon jelezte:

a) Viber Public Account.
b) Facebook Messenger.

Ha Ön az alkalmazásokban követi a Dumaszínházat vagy feliratkozik a Dumaszínház fiókjára (Viber Public Account vagy Facebook page), a Dumaszínház az alkalmazás üzemeltetőitől megkapja az értesítésre feliratkozó felhasználó adatait, azaz az Ön név és Viber azonosítóját, amely címre a Dumaszínház az alkalmazások útján üzenetet küldhet. A Viber esetén az alkalmazás azt is feliratkozásnak tekinti, ha Ön a Viber Public Account (az azt megjelenítő chatbot) részére üzenetet ír.

Ön bármikor leiratkozhat az alkalmazások útján fogadott értesítésekről (értesítések kikapcsolása), az alkalmazás, a böngészője vagy az operációs rendszer útján az összes értesítésről, vagy az alkalmazás útján csak a Dumaszínház értesítéseiről. A Viber esetén a követés leállítása (unfollow) után is kaphat a Dumaszínháztól privát értesítést, ha nem kapcsolja ki az értesítést (unsubscribe).

Az alkalmazások használatával kapcsolatos minden további feltételért az alkalmazás üzemeltetője felel.

2.3 A Dumaszínházzal folytatott egyes kommunikációk rögzítése

Ha Ön a Weboldalon vagy a Dumaszínház alkalmazások oldalain chatbotot használ, a TalkABot szolgáltató által biztosított chat alkalmazással és annak használata útján a Dumaszínház ügyfélszolgálatával folytatott kommunikációt és annak kapcsolódó adatait 30 napig tároljuk, majd töröljük. Az adatrögzítés célja a kommunikációval kapcsolatos nyilatkozatok bizonyíthatósága.

Ha Ön a Dumaszínház telefonos ügyfélszolgálatát hívja, a telefonbeszélgetést a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény 17/B. §-ában foglalt kötelezettségek és a kommunikációval kapcsolatos nyilatkozatok bizonyíthatósága végett rögzítjük és azt öt évig megőrizzük. A hangfelvételről hangfelvételenként egy alkalommal 30 napon belül az Ön kérésére másolatot biztosítunk. A hangfelvétel készítésével, megőrzésével és rendelkezésre bocsátásával kapcsolatos kötelezettségéről, továbbá a hangfelvétel egyedi azonosítószámáról Önt a telefonos ügyintézés kezdetekor tájékoztatjuk.

3 Egyéb, általános feltételek

3.1 Személyes adatok tárolása, adatkezelés biztonsága

A Dumaszínház honlapjait kiszolgáló szerverek Magyarországon vannak, a Dumaszínház tulajdonában lévő eszközökön, a Dumaszínház által megbízott üzemeltetőnél (tárhelyszolgáltatónál), aki az üzemeltetésen kívül semmilyen adatfeldolgozási tevékenységet a Dumaszínház adatain nem végez.
A Dumaszínház a tárhelyszolgáltatónál olyan műszaki, szervezési és szervezeti intézkedésekkel gondoskodik az adatkezelés biztonságának védelméről, amely az adatkezeléssel kapcsolatban jelentkező kockázatoknak megfelelő védelmi szintet nyújt.

A Dumaszínház az adatkezelés során megőrzi

a) a titkosságot: megvédi az információt, hogy csak az férhessen hozzá, aki erre jogosult;
b) a sértetlenséget: megvédi az információnak és a feldolgozás módszerének a pontosságát és teljességét;
c) a rendelkezésre állást: gondoskodik arról, hogy amikor a jogosult használónak szüksége van rá, valóban hozzá tudjon férni a kívánt információhoz, és rendelkezésre álljanak az ezzel kapcsolatos eszközök.

Az interneten továbbított elektronikus üzenetek, protokolltól (email, http, ftp stb.) függetlenül sérülékenyek bizonyos hálózati fenyegetésekkel szemben. E kockázat csökkentése érdekében a Dumaszínház megtesz minden tőle elvárható óvintézkedést. Az adatkezeléshez használt rendszereket megfigyeli annak érdekében, hogy minden biztonsági eltérést rögzíthessen, és bizonyítékkal szolgálhasson minden biztonsági esemény esetében, és ellenőrizhesse az alkalmazott óvintézkedések hatékonyságát is.

3.2 Adattovábbítás

A Dumaszínház az Ön személyes adatait nem továbbítja harmadik fél részére, azonban az adatokhoz a külön adatkezelési feltételekben meghatározottak szerinti személyeknek hozzáférése van, valamint az adatokhoz a Dumaszínház által igénybe vett szerver üzemeltetőnek, valamint az egyes cookie-k kapcsán meghatározott személyeknek d

3.3 Jogorvoslati lehetőségek

Ön tájékoztatást kérhet személyes adatai kezeléséről, valamint kérheti személyes adatainak helyesbítését vagy törlését a regisztrációnál jelzett módon, illetve ügyfélszolgálata útján. A tájékoztatás nem terjedhet ki a jogszabályban elrendelt adatkezelésekre.

A Dumaszínház mint adatkezelő Önnek tájékoztatást ad az általa vagy (ha van ilyen) adatfeldolgozója által kezelt személyes adatokról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, az adatfeldolgozó nevéről, címéről (székhelyéről) és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről, továbbá arról, hogy kik és milyen célból kapják vagy kapták meg az adatokat. Az adatkezelő a kérelem benyújtásától számított legrövidebb idő alatt, legfeljebb azonban 30 napon belül írásban, közérthető formában adja meg a tájékoztatást. A hangfelvételt az érintett kifejezett írásbeli kérésére a Dumaszínház az írásbeli kérésben megadott e-mail címre küldi meg, 30 napon belül; a Dumaszínház által alkalmazott formátumban, az utólagos módosítástól védett formátumban. A tájékoztatás ingyenes, ha a tájékoztatást kérő a folyó évben azonos területre vonatkozó tájékoztatási kérelmet az adatkezelőhöz még nem nyújtott be. Egyéb esetekben a Dumaszínház költségtérítést állapít meg, és a tájékoztatást a költségtérítés megfizetését követően biztosítja.

A Dumaszínház a személyes adatot törli, ha kezelése jogellenes, az érintett azt kéri, az adatkezelés célja megszűnt, vagy az adatok tárolásának törvényben meghatározott határideje lejárt, azt a bíróság vagy az adatvédelmi hatóság elrendelte.

A Dumaszínház a helyesbítésről és a törlésről az érintettet, továbbá mindazokat értesíti, akiknek korábban az adatot adatkezelés céljára továbbították. Az értesítés mellőzhető, ha ez az adatkezelés céljára való tekintettel az érintett jogos érdekét nem sérti.

Az érintett tiltakozhat személyes adatának kezelése ellen, ha

a) a személyes adatok kezelése (továbbítása) kizárólag az adatkezelő vagy az adatátvevő jogának vagy jogos érdekének érvényesítéséhez szükséges, kivéve, ha az adatkezelést törvény rendelte el;
b) a személyes adat felhasználása vagy továbbítása közvetlen üzletszerzés, közvélemény-kutatás vagy tudományos kutatás céljára történik;
c) a tiltakozás jogának gyakorlását egyébként törvény lehetővé teszi.

A Dumaszínház – az adatkezelés egyidejű felfüggesztésével – a tiltakozást a kérelem benyújtásától számított legrövidebb időn belül, de legfeljebb 15 nap alatt megvizsgálja, és annak eredményéről a kérelmezőt írásban tájékoztatja. Amennyiben a tiltakozás indokolt, az adatkezelő az adatkezelést – beleértve a további adatfelvételt és adattovábbítást is – megszünteti, és az adatokat zárolja, valamint a tiltakozásról, illetőleg az annak alapján tett intézkedésekről értesíti mindazokat, akik részére a tiltakozással érintett személyes adatot korábban továbbította, és akik kötelesek intézkedni a tiltakozási jog érvényesítése érdekében.

Amennyiben az érintett az adatkezelőnek a meghozott döntésével nem ért egyet, az ellen – annak közlésétől számított 30 napon belül – bírósághoz fordulhat.

A Dumaszínház az érintett adatát nem törölheti, ha az adatkezelést törvény rendelte el. Az adat azonban nem továbbítható az adatátvevő részére, ha az adatkezelő egyetértett a tiltakozással, illetőleg a bíróság a tiltakozás jogosságát megállapította.

Az érintett a jogainak megsértése esetén az adatkezelő ellen bírósághoz fordulhat. A bíróság az ügyben soron kívül jár el.

Adatkezelést érintő panasszal a bíróságnál, illetve a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál lehet élni:

Székhely: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c
Postacím: 1534 Budapest, Pf.: 834
Telefon: +36 (1) 391-1400
Telefax: +36 (1) 391-1410
E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu