Aranyosi: „Ha a közönség nem oldódik az első tíz percben, akkor is mondom zavartalanul”

Aranyosi PéterÁcs Fruzsi társaságában – Birminghamben lépett fel október elején, ennek apropóján készült vele (ahogy Fruzsival is) egy interjú a Birminghamből Magyarul blogon.

A beszélgetésben szóba kerül, hogy Aranyosi csak a Karinthy-gyűrű átvétele után nyilatkozott úgy, hogy most már talán meri magát humoristának tekinteni.

„Akiket humoristának tekintek, azok nagyon nagy kaliberű emberek, és nem gondoltam, hogy egyszer én is lehetek olyan, mint ők. Rajtuk nőttem fel, később a Rádiókabaréban is megismertem őket, és nagyon nagyra tartom őket.”

A humorista beszél arról is, hogy eleinte nem gondolkodott önálló estekben, és elárulta, miért szereti inkább azokat a fellépéseket, ahol két-három kollégájával stand-upolhatnak.

Mint mondja, senki nem tanította, mit, hogyan tegyen a színpadon, és fejleszteni sem igazán lehet ezt:

„Csak a gyakorlat működik, a napról-napra fellépés, és az, hogy egy idő után biztonságot érzel a színpadi létben. Ez például megkülönböztet a fiatalabbaktól, hogy egy olyan helyzetben, ahol a közönség nem oldódik az első tíz percben, akkor is mondom zavartalanul, míg a pályakezdők bepánikolnak, ha most nem nevet a közönség azon, amin általában szokott.”

Aranyosi arról is beszélt az interjúban, vállalna-e önálló tévéműsort, készül-e ő is könyvet írni, és hogy a mai kezdő stand-uposoknak könnyebb vagy nehezebb a dolguk, mint annak idején nekik volt.

A teljes interjú itt található.

Exit mobile version