KAP: „Egy korszak lezárul”

Szilveszterkor életében először stand-upol a Budapest Kongresszusi Központban Kovács András Péter. Az előadás nemcsak a helyszín miatt lesz különleges: az Életed filmje című önálló estet is búcsúztatja. A főhőst kérdeztük a részletekről.

Mérföldkő ez a pályafutásodban?

Olyan szempontból nem, hogy minden fellépésen a közönség és én találkozunk; ide is azok jönnek majd el, akik szeretnek, és akik a kisebb helyeken is megnéznek. Tehát nem azt nézem majd, hogy mennyien vannak, hanem, hogy mennyire érzik jól magukat. Viszont rendkívül megtisztelő például, hogy ugyanazokon a deszkákon állhatok majd, amiken Louis C.K. fog, pár héttel előttem.

Mennyire igényel speciális technikát egy ilyen grandiózus fellépés?

Nekem mindössze egy mikrofonra, egy gitárra és egy fejlámpára lesz szükségem. Biztos lesz szép világítás, de az atmoszférát nekem kell majd megteremtenem – a szavaimmal.

Jobban izgulsz majd, mint egy átlagos fellépés előtt?

Biztosan. Már csak azért is, mert családtagok is megnéznek majd. Az öt rokon miatt talán még jobban fogok izgulni, mint a kétezer további néző miatt.

A nemes célja miatt is különleges lesz az előadás.

Igen, úgy vállaltam el, hogy a bevételt jótékonysági célra fordítják. A Vöröskereszt által Csepelen üzemeltetett Családok átmeneti otthonát támogatjuk a belépőjegyek árából.

Ez lesz az Életed Filmje című önálló ested utolsó előadása is. Milyen érzések kavarognak benned?

Akik már látták, talán tudják, hogy ez az előadást többet ad, mint egy hagyományos stand-up est: a születéstől az elmúlásig jutunk el benne, nem szokványos kérdéseket feszegetve, úgyhogy jó kis karácsonyi ajándék is lehet azoknak, akik még nem látták. Imádtam ezt az előadást, és ez így méltó búcsú lesz tőle: a Kongresszusi Központtal, a jótékonysági részével, mindennel. Egy korszak lezárul. Ennek ellenére nem vagyok szomorú, hogy vége, merthogy a következő est már a fejemben kész van, izgatottan várom annak is a bemutatóját, és hogy az is álljon össze ilyen szépen, mint ez.

Mit ad hozzá az előadáshoz, hogy szilveszterkor lesz?

Ugyanolyan viccesek szoktunk lenni szilveszterkor, mint az év többi fellépésén. Sok néző kicsit be van feszülve ilyenkor, az egész éves stresszt akarja levezetni az év utolsó pár órájában, de majd igyekszem lelazítani őket.

 

SZILVESZTER: Életed filmje – Kovács András Péter önálló előadása // búcsúelőadás
Budapest Kongresszusi Központ – Pátria Terem
2019.12.31 – 14:00
Jegyvásárlás

Exit mobile version