Edu készül a szilveszteri műsorokra, és közben könyvbemutatókat tart

“Eduárd jelen kötetének legjobb lapjain egy ezer fokon égő gyermeki lélek rajza, patológiája, a popkultúra sokféle árnyalata és a bányászököl keménységű baranyai valóság keveredik Woody Allen és Nick Hornby hangjával.”

Ezt írta Bödőcs Tibor Tóth Edu: Kutatás az ébrenlétben című, nemrégiben megjelent könyvéről, amelyben a humorista vicces és költői novellákkal idézi meg gyermek- és kamaszkorát. A kötet egy pécsi kisfiúról szól, aki kalandokkal teli úton halad a felnőttkor felé.

Edu az utóbbi időben nem csak közelgő szilveszteri fellépéseire (Tabuk nélkül és a Supra Hit’s Gyülekezete)  koncentrál, de több könyvbemutatót is tartott, mert a közönségnek személyesen is szívesen mesél fura, vicces és szívszorító történeteiről. Néhány napja a Kompót Dumaklubban is szó esett kedves, nagyszerű, de bonyolult lelkületű anyukájáról, olykor pótanyaként is funkcionáló nővéréről, kalandos életű zsivány apjáról, és egykori nevelőapjáról, aki, ahogy Edu fogalmazott: “szintén patológiai eset”.

 A bemutató résztvevői megtudhatták, hogyan ragasztották fel Edut csajozási célból egy fűtéscsőre, milyen volt élete első pornófilmje, a Jürgen cipőt vásárol című német alkotás, valamint, hogyan felejtett egy olasz fiút négy évig egy sátorban.

Edu a könyvbemutató végén felidézte a legnagyobb elismerést, amelyet egy ismerőse mondott új kötetéről: „Nem tudom azt mondani, hogy tetszett, és nem azért mert rossz volt, hanem azért, mert pontosabb az, hogy a csontomba hatolt.”

Exit mobile version