Február 14-én a Kompót Bisztró nagytermében Aranyosi Péter Beliczai Balázzsal várja a szerelmeseket egy vacsorás estre, míg a Corvin Dumaszínházban Hadházi Lászlóval és Kovács András Péterrel közösen kínál a romantikus vacsora mellé egy kis humort.

Péter, aki feleségével a tanárképző főiskolán ismerkedett meg, elmesélte, hogy kettejük találkozása nem indult éppen fényesen. „Egy csoportba jártunk és ott jöttünk össze. Így tudnám röviden összefoglalni, bár előtte ő már ismert engem, kifejezetten nem szeretett” – mondja a humorista, aki szerint a romantika a korral is jön – „Romantikus alkat vagyok, de nem mindig voltam az. Szerintem ez az öregedéssel együtt jön fel az emberben. Onnan veszem észre, hogy néha el szoktam pityeredni… és néha együtt sírunk a feleségemmel. Egyébként szoktam neki venni virágot, de nem azért, mert Valentin-nap van, és akkor kell venni virágot, hanem megmondom őszintén, hogy akkor veszek, ha akciós. Viszont mivel többször akciós, mint ahányszor Valentin-nap van, így összességében többször kap virágot” – fejti ki Aranyosi.

Idő hiányában ritkán mennek édeskettesben vacsorázni, utoljára valami hasonló tavaly nyáron fordult elő. „Az a baj, hogy a legutolsó romantikus vacsorára nyáron sikerült elvinnem, amikor ott voltak a gyerekeink is Törökországban… De rakétatámadás nélkül úgy éreztem, hogy romantikus volt. Nem volt rakétatámadás, és a légvédelmi szirénák sem szóltak… Egyébként szoktam főzni, szakács végzettségem van, sőt, dolgoztam is egy-két évet mint szakács, de mivel két éhező fiam van, ez inkább a gyerekek életben tartásáról szól, mint a romantikáról. Ez most februártól-márciustól megváltozik, mert több időm lesz magammal és a családommal foglalkozni” – meséli.

Ha szeretne Aranyosiból többet kapni, váltson jegyet a Valenti-napi Dumaszínház estek valamelyikére. Jegyek korlátozott számban még kaphatók.