Április 26-án ünnepel a Dumaszínház: Apa nap lesz! Öt fiatal apuka, Aranyosi Péter, Csenki Attila, Szobácsi Gergő, Szupkay Viktor és Tóth Edu mesél a legkomolyabb kihívásokról. Ennek apropóján az est két fellépőjét apás kérdésekkel teszteltük.

Szupkay Viktort arról kérdeztük, melyek a kedvenc tárgyai, amelyeket apaként kezdett el használni.

Sz.V.: A babázás a titokzatos tárgyak időszaka! Orrszívó porszívó! Magadon nem mered kipróbálni, de egy egész éjszakás fennlét után, amíg sír a gyereked, rutinból használod. Sőt elgondolkodsz rajta, nincs-e nagyobb méretben is, cső helyett tölcsér véggel, arra az esetre, amikor te sírsz anya után!
Vagy ott van a szélcső: amikor görcsöl a fiad hasa, tornáztatod a lábát, de nem enyhül; aztán amikor a csövet behelyezed a megfelelő helyre, szólnak a fanfárok! Most kezdtem keresni felnőtt méretben, Hadházinak, karácsonyra!

Példakép vagy?
Mint minden apa a fiának! Hogyan hízzunk ki minden nadrágot? Fröccsözés után ajánlott-e lejtőn rollerezni? Kell-e megmutatnod, hogy te bírod a legerősebb paprikát is? Egy férfi nem keni magát napolajjal! Ezekre a problémákra már mind tudják a választ – tőlem!

Szoktatok együtt énekelni?
Láttad a filmekben, ahogy autózás közben énekelnek a gyerekek a szülőkkel. Én még táncolni is szoktam a kezemmel! Ezt a látványt max. két percig bírják, majd jön a „De ciki vagy, Apa!”. Ezért büntetésként kapnak mulatós zenét, szitár-félórát és bármit, amitől kihullik a hajuk! Ha harc, akkor legyen harc!

Vajon Szobácsi Gergőnek van-e saját módszere a gyerekek felvidítására, megnevettetésére?

Sz.G.: A nagyobbik fiam (2 éves) nagy kihívás ilyen szempontból, mert amin egyszer nevet, azon már másodszorra nem, mert már ismeri. Folyamatosan kell az új műsor.

Emlékszel az első közös élményedre, amikor kettesben maradtatok (bármelyik) gyerekeddel?
Sosem felejtem el. Az anyukája visszament a kórházba az első szülés utáni kontrollra. Szerintem még a buszmegállóban sem járt, mikor a gyerek elkezdett ordítva sírni, és addig nem fejezte be, amíg a párom haza nem ért. Csodálatos 3 órát töltöttünk együtt.

Melyik volt a kedvenc korszakod?
Nekem mindig a jelenlegi a kedvencem. Nagyon érdekes látni, hogy a nagyobbiknak hogy nyílik az értelme és, hogy a pici (10 hónapos) úgy néz rá föl, mint egy istenre.

Milyen jótanáccsal látnád el a kezdő apákat?
Igazából én is kezdő apuka vagyok, ráadásul duplán. Igazából azoknak tudok tanácsot adni, akik csak lesznek apukák: aludjanak nagyon sokat!

 

Jegyvásárlás az elődásra