Bűvészet és stand-up: ismét közös esten láthatjuk Badár Sándort és fiát, Tamást, a bűvészversenyek sztárját. Sándor mesélt a családi fellépés részleteiről.

Aki még nem volt ilyen előadáson, hogy képzelje el? Egyszerre vagytok a színpadon?

Nagy titkot árulnék el, ha elmondanám. De kis titkot el tudok mondani. Vagyunk külön is és együtt is, és vannak egymásba fonódó részek. Én nem tudok bűvészkedni, de jól tudok beszélni, a fiam jól tud beszélni, de nem annyit mint én, viszont sokkal jobban bűvészkedik, mint én.

Azt mondod, nem tudsz bűvészkedni. De fogsz azért? Vagy ez is a titok része?

Maradjon titok. Mindig várom a pillanatot, hogy bűvészkedhessek, de igazából nekem egyetlen trükköm van.

Mégpedig?

Létrehoztam azt, aki csinálja a trükköket.

Ha épp nem egyszerre léptek fel, meg szoktátok nézni egymást?

Előfordul. Amikor megnézem egy-egy fellépését, mindig jönnek utána az emberek, hogy ugye hízik a májam. Én meg elmondom, hogy persze. De nem csak a májam.

Izgulsz ilyenkor helyette is?

Szerencsére már nem kell izgulni. Amikor kezdte a versenyzést, még szurkoltam, hogy minden trükkje jöjjön be, de most már elég régóta áll a színpadon, hogy meglegyen a rutinja. Azt meg napi szinten látom, hogy mennyit dolgozik egy-egy műsoron vagy trükkön.

Bevonjátok egymást a műsoraitok előkészületeibe?

Én vagyok a tesztalany: amikor a fiam kitalál egy új trükköt, rajtam szokta tesztelni. Mindig szokták kérdezni tőlem, hogy tudom-e a trükkök titkát, és nem hiszik el, hogy nem tudom. Megegyeztünk vele, amikor még egész kicsi volt, hogy soha, semmilyen körülmények közt nem árulja el senkinek, hogyan csinálja a trükköket.

És jó alany vagy?

Engem általában nem az érdekel, hogy mi egy trükk lényege, hanem, hogy hatással van-e rám. Ha csak annyit mondok, hogy „hát… jó volt”, akkor tudja, hogy azt a trükköt még csiszolnia kell.

De gondolom, ő nem meri kritizálni a te stand-upodat.

Dehogynem. Visszafelé is működik. Elmondja, ha tetszik, de ha úgy érzi, hogy egy-egy rész laposabb, akkor mond egy-két inspiráló mondatot. Volt már példa, hogy olyan frappáns mondatot dobott be, hogy azonnal be is építettem.