A Dumafüred második beharangozó videójának szereplője mesélt a forgatási kalandokról: többek között arról is, hogy mennyi mindent megtett a hitelességért.

Mennyi időt készültél a szerepre és hogyan?
– Négy hónapig minden áldott nap ellátogattam egy sebészetre, a végén a portás már azt sem kérdezte, ki vagyok, így a vége felé már éjszakai ügyeletet is vállalhattam, és sikeresen vezettem le négy epekő-műtétet és egy ellést (bedolgoztam egy állatklinikának is). Hogy jobban bele tudjam magam élni Felméri Péter kollégám szerepébe is, befeküdtem egy vakbél-eltávolításra is, de nem hagytam, hogy altassanak.

Gondoltál arra, hogy egészségügyi pályára lépj ezután?
– Csak akkor, ha mellette stand-upolhatnék. Szeretnék egészségügyi dolgozóként annyi pénzt keresni, hogy mellette szabadidőmben kedvemre stand-upolhassak. És a forgatás tanulságaiból okulva csak olyan kórházban vállalnék munkát, ahol a folyosó két méternél szélesebb, mert a filmben látható betegkocsi kerekét legtöbbször az én lábamon toltuk át. Az keményebb volt, mint a vakbélműtét.

Mi igaz abból a pletykából, hogy titeket is mellkason dobtak egy fritőzzel a szerep hitelessége kedvéért?
– Valójában nem egy fritőz volt, hanem egy-egy, ráadásul tele forró olajjal, amit repülés közben begyújtottak, és ráfújtak nagynyomású járdamosóval vizet, hogy még nagyobb legyen a kihívás. Nem mondom, hogy jólesett friss hasi műtét-sebbel, de kibírtam röhögés nélkül. Szó volt arról is, hogy testdublőrt használjak akár a dobáshoz, akár magához a forgatáshoz, de szeretem az ilyen helyzeteket élesben bevállalni, mint Tom Cruise a repülőszárnyon utazást, vagy Jean-Claude Van Damme a kamionok közötti spárgázást.