Március 29. 13.00: a Dumaszínház öltözőjének folyosóján négy műtőorvosnak öltözött humorista rohan, maguk előtt egy betegszállító ágyat tolva, amin Felméri Péter fekszik, falfehéren. Mogács minimum 10 mg adrenalin beadását javasolja…

De miért?

Azért, mert ez van a forgatókönyvben… Ez egy reklámfilmforgatás, ahol éppen az egyik promóvideó készül a DumaFüred fesztiválhoz, ezért van Mogács Dániel, Kőhalmi Zoltán, Kovács András Péter és Janklovics Péter talpig zöldben, fejükön hőtartó sapi, álluk alatt pedig ott lóg az orvosi maszk.

Szóval, nagyban zajlik a munka, tologatják a szerepe szerint haldokló Felmérit az ággyal – már vagy ötvenedszerre –, amihez feleségként Kormos Anett is asszisztál. Persze megy a röhögés is, hol a szereplők fulladoznak, hol pedig a stáb.

De miért?

Mert ez a Dumaszínház, ahol nemcsak szórakoztatóestek, hanem azokhoz vicces videók is készülnek…

Tehát forgatnak, majd kis idő múlva Felmérit leengedik a hordágyról, aki szédületesen érzi magát, és pont úgy is néz ki, mint aki a sokadik menet után szállt le a körhintáról. „Még mindig nem tértem magamhoz. Kifestettek a lányok nagyon betegre, és úgy is éreztem magam, elhiheted. Most vettük fel a DumaFüred Vészhelyzet-promót…” – mondja.

Lassan befejeződik a munka, Kormos Anettnek és Mogácsnak van már csak pár mondatos jelenete, de KAP, Janklovics és Kőhalmi végeztek. Zoltánról lesegítik a műtősköpenyt, és leveszi a maszkot meg a sapkát. „Nem tudom mi történt most, mert annyira átlényegültem…” – mosolyog. – „Én valamiféle műtőorvost alakítottam, és ebben a szerelésben nagyon melegem volt… Most már azért is minden tiszteletem az orvosoké, mert a fejükön van ez a hőgyűjtő alkalmatosság… Szóval, nagyon átéltem a szerepet, és szerintem én toltam legjobban a hordágyat is” – magyarázza.

Nézzék meg a videót és ne felejtsék el, hogy már lehet jegyet venni a DumaFüred előadásaira. Jöjjenek el!

De miért?

Mert Kőhalmi szerint is ez egy nagyon jó móka: „Először is, ne ijesszen el senkit ez a reklám. Ott nem lesz műtét, nem leszünk figurában, remek szórakozás lesz!”

DumaFüred 2017. július 21–30-ig a Balaton Szabadidő- és Konferenciaközpontban.