Igaz, így a tó sokat veszít szépségéből, és a hosszútávúszóknak is futva kell megtenniük a versenytávot, a városba látogató érdeklődők azonban elkerülhetik a tolongást az élhetetlenül szűk utcákban és a sétányokon, továbbá újabb – többszintes, Swarovski-kristállyal kirakott üveglifttel felszerelt – lelátók, plüssfotelekkel ellátott VIP-nézőterek elhelyezésére is lesz lehetőség.

Mivel tehát alapvetően megváltozik a tó felülete, az események szervezői mindenkit arra kérnek, hogy

a strandolók mindenképpen csak bukósisakban ugorjanak fejest.

Aki pedig úszógumival használja a bedeszkázott Balatont, vigyázzon a szálkákra, amelyek könnyen kihasíthatják a strandeszközt. Továbbá elkezdték a vizibicikliket kerekekkel felszerelni. A kompok menetideje azonban várhatóan megnövekszik, mivel fapadlón a hajócsavar nehezebben hajtja meg a hajókat.

A tihanyi látkép is megváltozik. Előnyére.

A nagyméretű tófelületekért és faborításokért felelős összevont államtitkárságon kérdésünkre elmondták, az ideiglenes fejlesztésre a sportolók biztonsága és az úszószámok különleges jellege miatt van szükség,

a terveket pedig már a világbajnokság kezdete előtt jóváhagyta a FINA korrupcióért felelős testülete.

A szervezők így azt javasolják, hogy ha el akarják kerülni a kemény felületű tó okozta kellemetlenségeket, akkor július 21-én, 18.30-kor inkább nézzék meg Hadházi László, Kovács András Péter és Litkai Gergely, majd este 21 órakor Benk Dénes, Csenki Attila, Felméri Péter és Tóth Edu műsorát.