Pár nap és elkezdődik az idei Dumafüred Fesztivál. Talán sokan már tudják, de nem árt újra elmondani néhány hasznos információt.

A most ötödik alkalommal megrendezésre kerülő dumafesztivál 2016. július 22-31. között lesz. A helyszíne ezúttal is változatlan, a Balaton Szabadidő és Konferencia Központ (8230 Balatonfüred, Horváth Mihály utca).

Az intézmény több előadótérrel rendelkezik, és bár a produkciók legnagyobb része tervszerűen a szabadtéri színpadon zajlik majd, a rossz idő sem okozhat problémát – adott esetben az előadás a tágas, belső előadóteremben tartható meg. Tehát a Dumafüreden az idő miatt nem marad el előadás, nincs esőnap!

A Balaton Szabadidő és Konferencia Központ nagy előnye még, hogy kültéri parkolóval rendelkezik, melyben kényelmes és ingyenes a parkolás.

A fesztivál jegyei elővételben kedvezménnyel megvásárolhatók a Dumafüred kezdetéig. A fesztivál ideje alatt pedig a helyszínen lesznek kaphatók, a szabadidőközpont jegypénztárában (a recepciós pultnál), annak nyitvatartási ideje alatt, azaz délelőtt 10 órától az utolsó előadás kezdetéig, továbbá a Tourinform Irodában (címe: 8230 Balatonfüred, Blaha Lujza u. 5.), melynek nyitva tartása: hétfőtől szombatig, 9-19 óráig, vasárnap 10 és 16 óra között.

Az idei humorfiesztán – szokás szerint – a nagy kedvencek mellett ismét sok újdonsággal találkozhatnak. Lesz Duma Jam, All Stars és a Humorkabaré is visszatér, viszont újdonság lesz például a Tabuk nélkül, az Édeshármasban, a Pesszimizmus előnyei és a Ketten az úton.

Idén először a Dumafüreden is lehetőséghez jutnak az új tehetségek: Feiszthammel Viktor, Fekete Adrienn, Fekete Melinda, Gajdos Zoltán, Polyán József, Sulyok Péter és Waltner Miklós. És helyet kapnak a színpadon azok közül a feltörekvő humoristák közül is jónéhányan, akik a Comedy Central tehetségkutatójában, a Magyarország, szereplek! című műsorban a döntőbe kerültek.

Jó hír a Duma Swing hármasának: Kovács András Péter, Illés Ferenc és Janklovics Péter kedvelőinek, hogy készül a Duma Swing 2, amiből ízelítőt – a tervek szerint – a Dumafüred Fesztivál közönsége láthat elsőként!

A fesztivál zárónapján egy igazi különlegesség is színre kerül: a Dumaszínház és a Füge Produkció egyik legjobb színházi produkciója, A szerelem zsoldosai című zenés párterápia, Bata Éva és Vinnai András előadásában.

A Dumafüred részletes programja elérhető a Dumaszínház és a Balaton Szabadidő és Konferencia Központ honlapján.