Érdekes történetet mesélt az amerikai showmanek egyik legismertebbje. Fiatalon ő is stand up humoristaként akart befutni, és a The Comedy Store volt az álma. De még albérletre sem futotta, így rendszeresen a hely hátsó lépcsőjén hajtotta álomra a fejét. Többször előfordult, hogy megállt mellett egy rendőrautó, de amikor felvázolta a helyzetet, ők beültették a kocsiba és egész éjjel furikázták, hogy ne az utcán legyen.

“Cserébe én vicceket meséltem nekik. Nagyon jó fej rendőrök voltak, már csak azért is, mert pár nap múlva ugyanez lejátszódott, ugyanezekkel a rendőrökkel.”

Leno első fellépése Johnny Carson műsorában, ezzel indult meg a szekér:

A kapcsolat pedig nem véletlen. Rengeteg fiatal tehetség próbált (sikeres) fellépést produkálni a The Comedy Store-ban, ugyanis Johnny Carson rendszeresen innen válogatta a vendég standuposokat a műsorába. A történet vége pedig ismert: Carson Lenónak adta át a műsorvezetést, aki innentől 17+4 éven át vitte a The Tonight Show-t.

1940-ben nyitotta meg kapuit a hollywoodi Sunset Stripen a Ciro’s nightclub, ami később rockkoncertek színhelye lett, majd egy tulajdonosváltás után kapta meg mai nevét. Aztán 1972-ben az akkori egyik tulaj elvált, és felesége vette át a helyet. Mitzi Shore-nak remek üzleti érzéke volt, észrevette, hogy egyre nagyobb a kereslet a jó standup iránt, és úgy döntött, hogy itt bizony a humoré lesz a főszerep.

Ő találta ki, hogy minden este 6 fellépő egyenként 20 perces műsoraiból álljon össze az aznapi produkció – és bejött a húzás.

A The Tonight Show egyébként épp az előző évben költözött át New Yorkból Los Angelesbe, és Johnny Carsonnak jutott eszébe fiatal humoristákat meghívni a műsorba. Leno mellett nála lépett először országos sugárzású műsorban színpadra David Letterman, Billy Crystal, Robin Williams, de még Michael Keaton is (bizony, ő is standupppal kezdte!).

Néhány nagyobb név a klub egykori rendszeres fellépői közül: John Belushi, Kevin Hart, Sarah Silverman, Pauly Shore, Bill Hicks, vagy éppen Whoopi Goldberg.

Két, már elhunyt legenda a The Comedy Store színpadán: Robin Williams és Richard Pryor

1979-ben pedig a kábeltévé is megtalálta a klubot: az HBO Young Comedians című tehetségkutató műsorának epizódjait is itt forgatták évekig.

Egy átlagos szerda esti kínálat, nem éppen kis nevekkel:

Jim Carrey itt éppen a Comedy Store színpadon mesél többek között arról, hogy gyerekként az itt fellépő nagyágyúkat nézte a tévében, és akkor döntötte el, hogy ő is ott akar majd egyszer fellépni.

The Comedy Store, Los Angeles – 8433 Sunset Boulevard, Los Angeles, CA 90069