A Dumafüred első beharangozó videójának két szereplője mesélt a forgatási kalandokról: többek között arról is, hogy mi van most a medvével és mennyi kutatómunkát igényelt a hiteles alakítás.

A szerep megformálásban milyen személyes élmények segítettek?
Szabi: – Hétéves lehettem, amikor a szüleim elvittek Tusnádfürdőre, medvelesre. Este volt, kiettek neki valami kaját, mi meg vártunk. Nagyon jó élmény volt, meg végül nem jött semmiféle medve, és mehettünk haza. Nagyon bíztam benne, hogy ez a forgatáson is így lesz.

Feri: – Olvastam, hogy Robert de Niro, mielőtt megformálta a „Taxisofőr” címszerepét beállt New York-i taxisnak, hogy ez által is jobban átélhesse azt, amit játszik. A Dumafüred-kampány idén a „De miért?”-es irritáló reklámot vette alapnak, így nekem ehhez a nagyon kíváncsi, meglehetősen antipatikus kissrác mivoltomat kellett volna előbányászni. Hát erről annyit, hogy ha ilyen lettem volna kiskoromban, akkor nem a medve csap le, hanem a szüleim.

Hogyan készültetek a szerepre?
Szabi: – Komoly kutatómunka előz meg egy ilyen forgatást. Például már azt is kemény munka árán sikerült kiderítenem, hogy a szövegkönyvben mely mondatokat mondom én.

Feri: – Memorizálnom kellett azt, hogy „de miért?”, illetve hetente kétszer elpróbáltuk a medvével a bunyó-koreográfiát.

Tartjátok azóta a kapcsolatot a medvével? Tudtok róla valamit? Őt nem sikerült elérnünk sajnos.
Szabi: – Zárt csoportban tartjuk vele a kapcsolatot. Azért nem sikerült elérned, mert ahhoz a csoporthoz csak nekünk van hozzáférésünk, meg az oroszoknak.

Feri: – Ja, nehéz elérni, sokat foglalkoztatják.. „A visszatérőben” is ő játszotta a medvét, bár arra kicsit kigyúrta magát. Szerintem az a baj vele, hogy túl hamar lett túl nagy, és az agyára ment. Most valószínűleg mókusok cicijéről szippantja be a mézet valahol.

Elképzelhető, hogy a műsorotok része valamikor a jövőben valamilyen állat?
Szabi: – Természetesen elképzelhető, egyelőre várok még, hogy mit hoz az evolúció. Nagyon sok vicces állat van már így is, elég csak a tyúkra nézni, de szerintem még van benne potenciál, szóval hajrá evolúció!

Feri: – Én mindig szerettem volna egy önálló estet egy muflonnal.

És íme a végeredmény: