A Corvin Dumaszínház közönsége már többször tapsolhatott Dombóvári István és Aranyosi Péter közös estjének, a Ketten az útonnak, ami idén, július 25-én a Dumafüreden először lesz látható.

Miről szól ez az est?

A műsor fő témája az utazás. Mindketten nagyjából 35-40 percet töltünk el a színpadon egyedül, a saját anyagunkkal, majd van egy kb. 20-25 perces blokk, amiben a közös élményünket meséljük el egy indonéziai utazásról. Ez egy képes élménybeszámoló a saját szemszögünkből, hogy egy miskolci és egy jászkarajenői embernek milyen szembesülnie egy teljesen más világgal. Ennyi a történet.

Kinek az ötlete volt ez a közös est?

Tulajdonképpen Dombié.

Hatékonyan tudok együtt dolgozni?

Nehezen, mert nagyon más az életritmusunk, hiszen ő egy elfoglalt fiatalember, én pedig már egy kétgyerekes családapa vagyok. A bioritmusunk nincsen egyben… (nevet) Ezért mondom, hogy nagyon nehéz egyeztetni azt, mikor ő is és én is ráérünk.

Milyen viszonyban vagytok?

Jó baráti viszonyban vagyunk. Vele is, velem is nehéz. Dombi a visszakérdezős és Peti a közléskényszeres. Így vagyunk ketten egy csapat…

Pihenésre is kihasználod majd a fesztivált vagy ingázni fogsz, mint tavaly?

Ingázni fogok, nem maradok lenn. Idén kértem a főnökséget, hogy olyan sokszor most ne osszanak be.

Hány napot leszel lent?

Összesen négy napot. A Duma Jamben és az All starsban kétszer leszek. A Ketten az úton pedig egyszer került műsorra.

Hogy fog telni egyébként a nyarad?

Nekem a nyár most már harmadik éve furcsa. A nagyobbik fiam vízilabdatáborba jár, ami azt jelenti, hogy hat héten keresztül reggelente a gyereket kell edzésre vinnem, este pedig megyek érte. Ez nagy kötöttséggel jár, gyakorlatilag ez idő alatt nem tudunk sehová menni. Azt tervezem, hogy amíg a gyerek edzésen van, én kimegyek a telekre füvet nyírni, kapálni, élvezkedni. Így telik majd el a hat hét. Utána egy kicsit együtt lesz a család, egy hetet tervezünk eltölteni közösen a török riviérán. Augusztus huszadikán pedig egy csodálatos cseh kisvárosba megyünk. Apuciknak sör, a gyerekeknek pedig aktív élmény lesz.