A Dumaszínház figyelembe véve az utóbbi időszak nézői visszajelzéseit, új helyfoglalási rendszert vezetett be. Ezentúl a vendégek maguk választhatják ki ülőhelyeiket és a helyárakat is differenciálták az elhelyezkedés és a láthatóság szerint.

A Dumaszínház fontolóra vette a nézők visszajelzéseit és a jövőben igyekszik még komfortosabbá tenni műsorai megtekintését. Ennek érdekében júniustól új helyfoglalási rendszert vezet be, melynek köszönhetően a nézők maguk választhatják ki ülőhelyeiket online, a nézőtér térképének segítségével. A korábbi észrevételek abból adódtak, hogy bizonyos ülőhelyekről előnyösebb, másokról előnytelenebb volt végignézni a műsort. Bár a vacsoraszínház és a stand-up klubok sajátossága ez az ültetés – amin jelentősen változtatni nem lehet – a Dumaszínház bízik abban, hogy ha a nézők látják majd az elrendezést és maguk választanak helyet, a félreértések és az esetleges csalódás elkerülhető lesz.

Az új rendszernek köszönhetően négy különböző jegytípus közül választhatnak a vendégek: a legjobb helyekre drágábban, míg például a terem szélén található, vagy a színpadnak részben háttal helyet foglaló ülőhelyekre olcsóbban vásárolhatnak jegyet. A Dumaszínház csapata reméli, hogy az új rendszernek köszönhetően a jövőben senkit nem fog kellemetlen meglepetés érni, és nem érzi majd úgy, hogy rosszabbul járt, mint a többi vendég, azonban arra kéri a közönségét, a jövőben vegyék figyelembe, hogy az új rendszerben a kijelölt helyek a valós ültetést tükrözik és a korábbi gyakorlattal ellentétben nem lesz lehetőség esetleges helycserére. Arra is felhívják a figyelmet, hogy az olcsóbb helyekről a nehezebben mozgó nézők számára az előadás élvezete nehézséget okozhat, ezért vásárlás előtt fontolják meg, milyen jegytípust választanak. A mozgáskorlátozott nézők számára a bejárat közvetlen bal és jobb oldalán elhelyezkedő asztalokat ajánlják, mivel ezek megközelítése akadálymentes.

A Dumaszínház bízik benne, hogy az új rendszer elnyeri nézői tetszését, és így a jövőben már csak az előadás élvezetére kell figyelniük.