Szobácsi Gergő a napokban másodszorra is apuka lett, az örömökről és a nehézségekről beszélgettünk.

Nemrég megszületett a második babátok is. Hogy bírod a gyűrődést kétgyerekes apukaként?

Hosszú távú dolgokról még nemigen tudok beszámolni, mert csak néhány napja érkezett meg a párom és a baba a kórházból. Az az érdekes, hogy nem terveztük egyik gyerekünket sem, mindketten csak úgy jöttek, de nagyon örültünk nekik! Nyilván fel fog borulni az életünk eddigi rutinja, de állunk elébe.

Nemrég családi házba költöztetek. Ennek is köze van a család növekedéséhez?

Igazából nincs. A költözés egy hirtelen jött ötlet volt. Párommal nyolc éve élünk együtt és mindig vágytunk családi házba – olyannyira, hogy még panelben laktunk, de vettem metszőollót a Tescóban, mert majd szükség lesz rá, ha egyszer elköltözünk. Ez a ház örökség volt és úgy gondoltuk, miért ne költöznénk be, ha már jó ideje mindketten erre vágyunk? Nincs túl közel Budapesthez, ahova mindkettőnket minden köt, de nem panaszkodunk, és egyelőre nagyon jól érezzük magunkat benne.

Milyen terveid vannak nyárra?

A babák és a házfelújítás miatt idén valószínűleg kihagyjuk a nyaralást. Két ilyen pici gyerekkel problémás utazni és a házfelújítás is elég sokba került, de majd veszek egy felfújható medencét és itthon nyaralunk a kertben. Ezen kívül szeretném megírni az októberben bemutatandó önálló estemet, a Bye, bye Budapestet és van néhány fellépésem is: megyek az EFOTT-ra és a Dumafüredre is.

A Dumafüreden milyen produkcióban láthat a közönség?

Lesz egy Late night című előadás, ami azt hiszem, este tizenegy órakor kezdődik. Ez a nagyon bevállalósoknak szól elsősorban, mert egyrészt sokan leszünk fellépők, másrészt Badár Sándor fogja zárni az estet, aki nem arról híres, hogy hamar végére ér a mondandójának, úgyhogy azoknak ajánlom, akik szeretnek éjszakázni!