Nem véletlen, hogy már most szólunk: erős októberre lehet számítani. Az eddig is őrülten népszerű előadások mellett (Bödőcs gólörömétől kezdve, KAP bilijén át Kőhalmi pesszimizmusáig) egy sor vadonatúj önálló est érkezik – érdemes már most bebiztosítani a jegyeket.

Kezdjük talán az erotikával: Szobácsi Gergő és Szupkay Viktor Háztartási szex! – Párkapcsolat 40-ig és túl címmel mutat be közös estet, amelyből – többek között – kiderül, hogy az a jobb, amikor gyermekünk csecsemőként lehány minket bébipapival, vagy amikor 20 évesen teszi ugyanezt vörösborral.

A csecsemő- és a felnőttkor közöttieknek Fülöp Viktor, Hajdú Balázs, Litkai Gergely és Szabó Balázs Máté közös estjét ajánljuk, hiszen az oktatás a téma. Nemcsak az előadás címére (A csengő a tanárnak szól?) kapunk választ, de azt is megtudhatjuk végre, hogy mi a bánatot csinál a portás az órák alatt.

Új önálló esttel készül Hajdú Balázs is; műsorának címe: Fű, körhinta, kiscicák, de aki cukiskodásra számít, annak el kell, hogy mondjuk: bár Balázs a maga módján mindent megtesz ezért, de kiscicát nem hoz, az előadás nagyobb részben a drogokról szól.

Multinacionális cégnél dolgozóknak rettenetesen ajánlott Litkai Gergely és a Szomszédnéni Produkciós Iroda közös estje, a Cégeshármas – Kalandozások multilandban. Ugyanazt a témát járják körül, de más megközelítésből. Ahogy Tóth Szabolcs, az egyik Szomszédnéni mondja: „A legalapvetőbb különbség, hogy mi ketten vagyunk. Ha Litkai is ketten lenne, akkor bizonyára jóval több hasonlóság lenne a két feldolgozás között.”

És már most szólunk, hogy novemberre is marad bemutató, több is, nem is akármilyenek, de ezekről még nem árulhatunk el semmit. Legfeljebb talán annyit, hogy Bellus István támad a Kívánságszatyor Pistivel című műsorral, amely a stand-up comedy mellett rengeteg extrém mulatós zenét is tartalmaz, amiről a humorista így nyilatkozik: „van egy szint, ami alá nem megyek, de fölé se igazán.” De többet tényleg nem mondthatunk a novemberről, egyelőre győzzétek végigböngészni az októbert!

Aki pedig pánikba esett, hogy már az őszről beszélünk, azt szeretnénk megnyugtatni, van még idő pihenésre, de azt is lehet a Dumaszínházzal: július 21-30-ig Dumafüred Balatonfüreden!