Csak 2-3 éjszakát fog a Dumafüreden tölteni Janklovics Péter, aki, még ha kis időt is lesz idén a csapattal, az együtt töltött időt nagyra értékeli. 

Két produkcióval leszel az idén a Dumafüreden, amiből az egyik a Belül semmi című kabaré, a másik a nagysikerű Duma Swing…

És nem is leszek végig lenn. Idén csak 2-3 éjszakát fogok Füreden tölteni a fesztivál ideje alatt, onnan megyek tovább egy másik vidéki fellépésre.

Mit szeretsz legjobban a Dumafüredben?

Ezt mindig elmondom, azt, hogy ilyenkor koncentráltan ott van mindenki – jó, hogy dolgozunk, de mégis csak nyár van, kicsit lazább a hangulat, és ott vagyunk egy rakáson. Ilyen nagyon ritkán van. Családias a hangulat, bár mondjuk Füreden már kevésbé, mint például Nagyvázsonyban volt, ami egy sokkal kisebb hely, és ott egy helyen is laktunk… Itt mindenki jön-megy, nem vagyunk lent végig, de jó eséllyel többen találkozunk, és benne van, hogy este azért ugyanarra a helyre ülünk be.

Más a hangulat, mint mondjuk egy budapesti Dumaszínház esten? A közönség jobban elengedi magát?

Ezt nem tudom, jó kérdés… Kicsit talán igen. Az előadásokra eljönnek olyanok is, akik nem kifejezetten Dumaszínház törzsközönség, hanem csak ott vannak a közelben, hallottak róla és megnéznek minket. De érezni, hogy könnyed a közönség, a barátaink és drukkerek. Nem az van, hogy kifizettem a sok pénzt, mutassál valamit, hanem ott ülnek rövidnadrágban, atlétában és jól érzik magukat.

Hogy tervezed a nyarat?

Megpróbálok minél többet pihenni. Alapvetően nem annyira szeretem a nyarat, mert nagyon meleg van és szenvedek. Csak úgy lehet kibírni, ha végig nyaral az ember, de hát nem lehet három hónapot végignyaralni, úgyhogy igyekszem legalább pihenni… Eddig feszített volt a tempó, pedig például a január elég laza szokott lenni. Örültem neki, de azt érzem, hogy tényleg elfáradtam, így az a terv, hogy próbálok nyáron a lehető legkevesebbet dolgozni. Aztán ahogy halad előre az idő, jönnek a naptárba a feladatok, de szerencsére ritkábban, mint év közben.

Terveztek valami utazást vagy nyaralást?

Igen, igen, megyünk tengerpartra, és nagy vágyam lenne, hogy elmenjek valamelyik skandináv országba. Amikor itt már jó régóta nagyon meleg van, szívesen elutaznék – ha csak pár napra is – valahová, ahova kell pulóvert vinni. De ez még csak távlati terv.