Ünnepel a Szomszédnéni Produkciós Iroda: YouTube-csatornájukon a feliratkozók száma átlépte a százezret. Hálájuk jeléül a következő három szombaton három vadonatúj filmmel jelentkeznek.

Humorszakmai portálunk kérdésére Bálint Ferenc elmondta: a filmek készítésének leginkább megerőltető része nem a forgatás volt és nem is az előkészületek,

„hanem az, hogy rájöjjünk, hogy hogyan vegyük rá a vágót, hogy meg is vágja ezeket.”

A szomszédnénik a legkülönbözőbb módszereket vetették be:

„Próbáltuk szép szóval, ígérettel, könyörgéssel, fenyegetéssel, de úgy tűnik, a vágónk csak a nyers erőszakból ért. Először azt terveztük, hogy eltörjük a kezeit, de ez ugye csak tovább tolta volna a határidőt.”

Tóth Szabolcs ugyanakkor hozzátette:

„Ezeket a kisfilmeket, akárcsak korábbi külső helyszínen készült jelenetet a kolozsvári székhelyű Gavart Productions cég készíti. Nagyon lelkiismeretesek, ugyanis egy néhány perces jelenetért egészen Torockószentgyörgyig vittek bennünket, ahol kényszerítettek, hogy másszunk fel a várba, szóval elmondhatjuk, hogy történelmi helyszínen is forgattunk.”

A humoristák elmesélték, hogy a filmeket Erdélyben vették fel: forgattak havasi pásztorháznál, látványos hegygerincen, valamint egy környékbeli várromnál; ami pedig a tematikát illeti: a filmekben szó lesz a disznóvágásról, a Csodaszarvas legendájáról, valamint egy ismert város alapítóiról.

A szombati premiervideóban egy világhírű gasztronómus megtapasztal egy disznóvágást, kiderül, hogy miért pont oda vezette a Csodaszarvas a honalapítókat, ahová vezette, majd a nézők bepillantást nyerhetnek, hogy milyen az, amikor valakit farkasok nevelnek fel. Szabolcs erre elmesélte azt a kulisszatitkot is, hogy a farkasos videóba végül nem kerültek be a farkasok, de megtekintését így is csak erős idegzetűeknek ajánlják.

Nem tudtuk nem észrevenni, hogy a történelmi YouTube-siker mellett a Facebook-rajongótábor mérete is mérföldkőhöz közeleg.

„Igen, lassan 200.000-en leszünk. Ez Monaco lakosságának a több mint ötszöröse, ami azért szép teljesítmény.”

 

Az első kisfilm premierje: július 8., szombat, 16:00, Szomszédnéni hivatalos Facebook-oldal.