Megint új internetes őrület uralkodott el az amerikai tiniken, de azért foglalkozunk vele, mert ez a kihívás – az eddigiekkel ellentétben – végre vicces.

Bow Wow Challenge a neve, és az a lényege, hogy az ember két (vagy három) képet tölt fel egymás után a közösségi oldalakra. Az elsőn úgy tűnik, mintha valami őrült menő helyen lenne, méregdrága kocsiban ülne vagy luxusutazáson venne részt, a második (vagy harmadik) fotón pedig kiderül, hogy az egész egy nagy kamu.

Az elnevezés egy Bow Wow (eredeti nevén Shad Moss) nevű rapperre utal, aki 3,4 millió Instagram-követőjét rendszeresen traktálja luxuskörülmények között élt életének képeivel.

Az egész onnan indult, hogy a rapper kitett egy képet egy repülőről, és a bejegyzésben azt írta, hogy épp magángépével New Yorkba tart, csakhogy egy rajongója épp vele utazott egy egyáltalán nem magánrepülőn, ráadásul a turistaosztályon. Különösen kellemetlen, hogy Bow Wow egy netről lopott képet használt, amit elég hamar megtaláltak a rajongók a képkeresőn.

És innentől beindult az őrület: a felhasználók ontják a bowwowchallenge címkével ellátott páros fotókat. Most már végre meg is mutatjuk, hogy miről van szó.