Egy nappal a vizes VB megnyitója előtt került ki a Facebookra, 24 órán belül elérte az 500.000-res (azaz ötszázezres) megtekintést, a cikk megjelenésének pillanatában pedig a 770 ezres nézettséget is meghaladta a Vizes VB nem hivatalos megnyitóműsorának sajtónyilvános főpróbája, amelyet a Mélyvíz című sorozatból ismert Endi és Pali bá (azaz a máshonnan is ismert Kovács András Péter és Janklovics Péter) mutatott be az érdeklődőknek.

Aki netán még nem látta a döbbenetes videót, nézze meg (de aztán ne menjen sehova, mert jön egy másik videó)!

A másik videó pedig nem más, mint a werkfilm, amelyből kiderül, miért késett a felvételről Janklovics Péter 20 percet, továbbá…

…hát, igazából semmi más nem derült ki.

„Este felhívott KAP az ötletével, másnap kora délután már forgattunk, a gyors vágás után pedig este már kint is volt a videó – egy nappal a hivatalos megnyitó előtt. Eredetileg a Batthyány térnél lévő ugrótoronyhoz mentünk volna, de a lezárások miatt egyszerűbbnek tűnt a Margitsziget déli csücske. András megérkezett – bajuszban és napszemüvegben végiggyalogolva a hídon – egy szatyor kellékkel, kicsit vártunk Petire, majd kb. fél óra alatt meg is voltunk az egésszel. KAP mindig kész forgatókönyvvel jön, ami nagyon nagy biztonságot ad, de azért is nagyon jó a fiúkkal forgatni, mert menet közben még egy csomó ötlet felmerül, amit azonnal ki is tudunk próbálni.

– árulta el a felvétel kulisszatitkait humorszakmai portálunknak a videó rendezője, aki nem árulta el a nevét, de csak azért, mert ismerjük őt; Lovász Lászlónak hívják.