Íme 10 kiborító érdekesség a mai emberről:

Az álhírek olvasóinak 75 százaléka elhiszi, amit olvas.

Több mint 20 ezer ember osztotta meg azt a posztot, amely szerint Ausztrália nem létezik.

Egy átlagos 2000 után született ember életében 25 700 szelfit készít, 2014 óta viszont 49 ember halt meg szelfizés közben.

A 16 és 25 év közötti nők hetente 5 órát töltenek szelfikészítéssel, míg Magyarországon az emberek heti átlagosan 6 óra 48 percet olvasnak.

A Facebookra posztolt tárgyaknak 52%-át azért teszik csak ki, hogy a családtagokat és a barátokat iriggyé tegyék.

Elon Musk szerint egy a milliárdhoz az esélye, hogy a valóság nem szimuláció.

Hollywood Suite GIFs - Find & Share on GIPHY

Shaquille O’Neal volt NBA-sztár szerint a Föld lapos. „Gyakran vezetek Floridából Kaliforniába és nekem ez laposnak tűnik. Nem megyek fel-le 360 fokos szögben” – jegyezte meg.

A Földön 774 millió ember nem tud olvasni, Afganisztán lakosainak harmada analfabéta. A világon 10-15 millió embernek van doktori címe, alig több mint ahány analfabéta van csak Afganisztánban.

A világ lakosai közül 500-750 millió ember nem hisz Istenben. Japán lakosságának például 65%-a. Ez az arány Magyarországon 32-46% között mozog.

God GIFs - Find & Share on GIPHY

Az USA lakosainak 40%-a gondolja azt, hogy az ember mindig is jelenlegi formájában létezett, és nincs evolúció.

12 millió amerikai hisz abban, hogy az országát gyíkemberek irányítják. A gyíkemberek evolúciójában nem tudni, hogy hisznek-e.

Felméri Péter és Litkai Gergely harmadik közös, A valóságon túl című új előadása olyan dolgokról szól, amelyekben annak ellenére hiszünk, hogy egész egyszerűen nem valóságosak.

Az ember rengeteg további réteget húz a valóságra, vagy éppenséggel a valóság elé, mint például a vallás, a közösségi média, a szerepjátékok, az összeesküvés-elméletek vagy éppen a spiritualitás. Miért hisszük el, ami józan ésszel nem belátható, miért hiszünk olyasmiben, ami egyszerűbb, mint a valóság, mégis szemmel láthatóan kreténség? Mit tudunk egyáltalán? A fentiek tükrében lesz szó hamis hírekről, márkákról, a politikáról, a pénzről vagy az ufókról.

Főpróba: november 10., premier: november 25.

Felméri Péter pedig elmondja, hogy miért forradalmi a Litkai Gergellyel közös estjük: