1. Az oligarcha

A pajkos, játékos, mégis férfias szett fantázianeve: S-image-ka. A médiahatalmat sugárzó öltözék egyszerre testesíti meg a kényelmet és az eleganciát. Az ember szemét természetesen azonnal a hózentróger rántja oda (na persze csak képletesen), ez kölcsönzi az öltözetnek a lezser oligarchás jelleget.

2. A költő

A lezserül panyókára vetett zakó üzenete: “Hé ősz, tojok a hidegre, nekem te ne mondd meg, hogy öltözzek”.

A mosolyt is érdemes ellesni hozzá, azzal teljes a szett.

A cipőben pedig még egyre halványulóan, de ott tükröződik az örök nyár sugara, ami a közelgő telet átugorva már a tavasz reményét kelti. Így néz ki a költészet ruhaformába öntve.

3. A rettenthetetlen

A szettre nézve a bátorság az első szó, ami elsőre eszünkbe jut: a merészség, amit akkor érzünk, amikor csokornyakkendőt kitűrt inggel veszünk fel, a vakmerőség, amikor titokzoknink és felhajtott nadrágszárunk között ki merjük villantani bokánk rejtett, korábban a nagyközönség elől elfedett zugait. A bátor összeállítás igazán a láthatatlan fénykarddal teljes.

4. A karakán

A minden évszakban a tavaszt keresőknek ajánlható ez az összeállítás. Önbizalmat ad és az élet dolgaiban való olyan szintű magabiztosságot, amelynek egy sor furcsa interjúkérdés sem lehet kihívás. A cipő pedig ne tévesszen meg senkit: a komolyabb őszi esők idején is jó szolgálatot tudnak tenni, persze csak akkor ha nem számít a vízállóság.

5. A hiperlaza

Amint a képen is látható, a 2017-es ősz színei a piros, a szürke, a sötétkék, a fekete és a fehér, valamint ezek tetszőleges kombinációi. A mérleg csillagjegy szülöttei (szeptember-október)

a ruhadarabok mellett kézmozdulattal is kifejezhetik horoszkóp-hovatartozásukat.

6. A bölcs

Ha Auguste Rodin ma élne, akkor minden bizonnyal egy ilyen barátságos, mackós szettben készítené el A gondolkodó szobrát és végül rá is adná a ruhákat, így lemeztelenítve magát.

A sötétebb színek pedig remekül segítik a rejtőzködést, ha esetleg egy medvével kerülnénk szembe az erdőben.

7. Az időutazók

2017 ősze ismét a retro jegyében telik majd, a divat világába visszatérnek az olyan elfeledettnek hitt színárnyalatok, mint az r-go-szafari-khaki és az olyan minták, amelyekkel lepkésőbb 1980-ban találkozhattunk utoljára.

8. A ketrecharcos

Ezen a divatfotón visszaköszönnek az őszi trendek legfontosabb elemei: a lazaság, a hanyag elegancia és a „nem tehetek róla, hogy három helyre parkoltam be a Lexusommal”-tekintet.

Még csak most kezdődik az évszak, de a börtönrácsos minta már 2018-ra, a választások évére utal.

9. A Guru

Egy klasszikusan elegáns őszi szett, amellyel nem lehet hibázni: nincs olyan szakma és alkalom, ahonnan kilógna. Az üzenete egyértelmű: mindenre tudom a választ, fordulj hozzám bizalommal. A fekete-fehér pedig félreérthetetlen utalás a jin-jangra, ami pedig a felboríthatatlan belső egyensúlyt jelképezi. Bölcsesség, zen és lazán zsebre dugott kezek. Kortalan.

10. Az örök optimista

A zakóviselésről mondta egyszer azt Coco Chanel, hogy „szerintem tökjó”. Érdemes hallgatnunk rá, mert a zakó igazi jolly joker, és végre az időjárás is megengedi, hogy felvehessük. Az a fantasztikus, hogy a képen látható zakót ledobva hibátlan nyári-tavaszi szettet kapunk. Az üzenet itt is egyértelmű:

Én mindig a nyárban élek, csak most éppen ősz van.