– Milyen volt a forgatás?

– Hosszú, fárasztó…

– De élvezted?

– Igen, nagyon. Elég megterhelő volt, hogy napi 12 órát forgattunk, és amikor a stáb pihent két-három napot, én akkor fellépésekre mentem. Azt hittem beledöglök, volt olyan nap, hogy majdnem sírtam a fáradságtól, egyszerűen nem tudtam mit csináljak.

– Mennyi forgatási napod volt?

– Minden forgatási napon dolgoztam, az elejétől a végéig, 28-at összesen.

– Ebben a filmben epizódszerepekben is nagy neveket, remek színészeket láthatunk, Kamarás Ivánt, Elek Ferencet… Milyen volt Eszenyi Enikővel dolgozni, aki a filmben a menedzseredet játssza?

– Enikővel ismerjük egymást 35 éve. Ebből 34 évig nem találkoztunk, és amikor eljött ez a pillanat, akkor a köztünk lévő, 34 év alatt felépült falat és elfásultságot egy mondattal összeroppantottam. Úgy dolgoztuk végig a filmet, mintha egy faluból jött gyerekek lennénk, akik egymás szomszédjában nőttek fel.

– Enikő segített nektek?

– Nem is tudom, hogy mi lett volna nélküle… Biztos akkor is megcsináltuk volna, de ez, hogy így alakult, aranyat ért. Órákat tartott nekünk. Bezárta az ajtót és azt mondta: „Ádám, Laci idefigyeljetek ezt így mondják Magyarországon, így csinálják Amerikában. Tessék nektek legalább az egyiket. Na, várjatok, megmutatom.” Addig állt a forgatás, mert azt mondta, hogy ez egy olyan komoly rész, ezt nekünk tudnunk kell. Elég sok ilyen volt. Én szinte minden mondatomra megkaptam tőle a kritikát, hogy ezt nem így, hanem úgy… Szóval nekünk ő nagyon sokat jelentett és jelent most is.

– Izgultál, hogy milyen lesz a végeredmény?

– Hát hogyne! Engem mutatnak végig, ez borzasztó (nevet). Az egész életemet át kell értékelnem… De majd feldolgozom, még friss a seb (újra nevet).

– Hasonlítanak rátok a karakterek?

– Ezek nem mi vagyunk! Lehetne egy autószerelő is az ötvenes férfi, akinek válságba kerül az élete, akire egy fiatal autószerelő rányit egy üzletet a szomszédban, csak humoristákra írták meg a forgatókönyvet. Ez nem az én személyiségem, nekem nincs ilyen válságom, nem így készül a műsorom, nem vagyok féltékeny másokra. Éppen azon gondolkodom most is, hogy kivel csináljak új önállóestet. A film üzenete, hogy együtt kell csinálni. Ezzel tudok maximálisan azonosulni, mert abban hiszek, hogy a csapatmunka többet ér mindennél, a többi az fikció.

– Beleszólhattatok a forgatókönyvbe?

– Vannak benne jelenetek, amik az én élményeim alapján születtek meg és mi is írtunk bele poént, de nem az volt a cél, hogy az én, vagy Ádám életéről készüljön film. Persze megvan a veszélye, hogy azonosítanak majd a filmbéli karakterrel, hogy én ilyen vagyok, de nem.