A Dumaszínház vezetésében épp akkor merült fel a gondolat, hogy a művészeik arcképével díszített tárgyak forgalmazásába kezdjen, mikor bekopogtattak Litkai Gergelyhez az Apropolo.com ötletével. A szerencsés egymásra találás eredménye végül a három héttel ezelőtt elindult Dumabolt lett.

Tamás, az Apropolo.com egyik alapítója elmesélte, hogy a vállalkozás ötlete egy hosszú vonatút során született a büfékocsiban. Épp egy esküvőről tartottak haza négyen barátok, amikor arról kezdtek beszélgetni, milyen vicces lett volna, ha az esküvői szett alatt egy póló van Woody Allan-idézettel: „Nálunk otthon én vagyok a főnök, a feleségem csak a döntéshozó.” Mire Budapestre értek, körvonalazódott a gondolat, és elkezdtek dolgozni az ötleten, mert meg voltak győződve arról, hogy más is szórakoztatónak találná, ha népszerű filmekből, humoristáktól, művészektől származó idézetekkel díszített pólókat viselhetne.

Első körben Litkai Gergelyt keresték fel, akit könnyű volt megnyerni a vállalkozásnak, hiszen ők maguk is régóta tervezték, hogy saját gyártású Dumaszínházas ajándékokkal is kiszolgálják a stand-up műfaj egyre növekvő rajongótáborát. Így megszületett a Dumaszínház művészeinek arcképével és legjobb beszólásaival díszített póló-, bögre- és plakátsorozat, amit egyelőre kizárólag online kínálnak.

Jelenleg még csak ezt a háromféle terméket lehet kapni a Dumaboltban, de mint a terméktípusok, mint a dekorációk körének bővítését tervezik. A hosszabb távú tervek között szerepel sapkák, táskák és telefontokok forgalmazása is, egyelőre azonban a vásárlók visszajelzéseire figyelnek, igyekeznek felmérni, hogy a rajongók mire vágynak valóban.

Az indulás óta eltelt három hét tapasztalataiból annyit már biztosan le lehet szűrni, hogy a Dumabolt termékeire van kereslet. Még külföldről is sokan érdeklődnek, ezért jelenleg is keresik azt a szállítópartnert, akivel megoldható a határokon túli szállítás. A másik fontos tapasztalat, hogy minden fellépő egyformán „jól fogy”, amiből arra lehet következtetni, hogy ugyanolyan lelkes rajongótábora van mindenkinek Aranyosi Pétertől Zsók Leventéig.

A Dumabolt az alábbi gombra kattintva elérhető:

gomb