A Dumaszínház a december 7-i All Stars című előadás teljes bevételét a Démétér Alapítvány részére ajánlotta fel, melyet a Démétér Ház bővítésére fognak fordítani.

Az összeget – egymillió forintot – jelképesen a műsor ideje alatt adta át Litkai Gergely Dr. Kriván Gergelynek, a Démétér Alapítvány kuratóriumi elnökének.

Dr. Kriván Gergely ezúttal is hangsúlyozta a széleskörű társadalmi összefogás jelentőségét, ami a Démétér Ház létrejöttét lehetővé tette, és most remélhetőleg a bővítésében is nagy segítség lesz.

A Szent László Kórház Gyermekhematológiai és Őssejt-transzplantációs Osztályán évente 45-50 gyermeken végeznek életmentő beavatkozást. A csontvelő-átültetést követő 2-3 hetes sejtmentes időszakban a régi csontvelő már nem, az új még nem működik, a betegek immunrendszer nélkül élnek. Ezért ezt az időszakot steril, elkülönítő boxban töltik.

A lábadozás időszakában, a csak lassan erősödő immunrendszer miatt gyakori orvosi ellenőrzésre van szükségük, ezért a kórház területén lévő Démétér Házba költöznek, ahol otthonos körülmények között tanulhatnak, játszhatnak, és együtt lehetnek szüleikkel, ami fontos lelki támaszt jelent a gyógyulásukhoz.

A Démétér Alapítvány 2006-ban óriási társadalmi összefogással, a kórház vezetése által felajánlott, használaton kívüli 5. pavilont százmilliós költséggel átalakította. Az épület külső felújításán túl, két szinten hat apartmant alakítottak ki, közös helyiségekkel, konyhával, játszó szobával, mosókonyhával. Egy szoba mozgássérült lakó igényei szerint, kettő mini-konyhával, csecsemőkorú gyermek ellátásához szükséges követelmények szerint került kialakításra.  Az elmúlt években a Démétér Ház három apartmannal bővült és most újra szűknek bizonyult – bővítésre vár.

A Dumaszínház célja – a pénzbeli segítségen kívül –, hogy minél több ember figyelmét hívja fel a Démétér Alapítvány munkájára, hiszen a segítség mindig jókor jön, nem csak a Démétér Ház bővítésében, a fenntartásában is.  A Dumaszínház ehhez saját felületeit és lehetőségeit használja, de Ön is segíthet! Ha hírét viszi a kezdeményezésnek, vagy ha lehetősége van támogatni az alapítványt.

A Démétér Alapítvány adatai

Szervezet megnevezése: Démétér Alapítvány
Jogi státusza: Közhasznú Alapítvány
Alapítási év, hely: 2005. december 14. Budapest
Közhasznú jogállásról szóló végzés száma: 9. Pk. 60.821/2005/4.
Közhasznúságba vétel időpontja: 2005. december 14.
Bírósági nyilvántartási szám: 9721
Székhely: Budapest, 1224, Csóványos u. 9.
Adószám: 18256110-1-43
Bankszámlaszám: Budapest Bank 10102086-56951900-01000002