Mikor jött létre először a Duma Jam?

Ez az előadás már egyidős a Dumaszínházzal. Ennek az a története, hogy mikor elindult a Dumaszínház, és egy esten már majdnem az összes fellépő sorra került, az utolsónál már mindenki beszélt, bekiabált, hogy neki is van ilyen története. Általában Badár Sanyi volt az utolsó és egy ilyen alkalommal, mikor mindenki belebeszélt, azt mondta, hogy akkor gyere b…meg mondjad, ha ekkora a szád! Ebből alakult ki a Duma Jam, aminek az a lényege, hogy minden fellépő arról beszél, ami az előző sztorijáról eszébe jut. Összesen öten csináljuk a műsort Kovács András Péterrel, Hadházi Lacival, Badár Sanyival és Litkai Gergővel, de egyszerre mindig csak hárman vagyunk ilyen-olyan felállásban. Az a lényege, hogy egymás történeteire rátromfoljunk, össze-vissza sztorizzunk és húzzuk a másikat.

Ennyi idő után elég összeszokottá válthatott a csapat. Ez előny, vagy inkább hátrány?

Ez inkább hátrány, mint előny. Mondani is szoktam a kocsiban, mikor fellépésre megyünk, hogy ne dumáljunk előre, mert ez akkor az igazi, ha a színpadon spontán történnek a dolgok. Direkt nem is egyeztetjük a témákat, mert egy ilyen előadás akkor működik, ha a közönség mellett egymást is meghökkentjük a sztorival, amit elmondunk.

Hamarosan itt a nyár. Hogyan oldjátok meg a gyerekek elhelyezését?

Mivel a feleségem pedagógus, és neki is nyári szünete van, ezért nálunk ez a kérdés nem jelent akkora problémát, mint a többi családban. Ráadásul a fiam vízilabdázik, és részt kell vennie egy hathetes edzőtáborban, ami alatt itthon kell lenni, ezért nyaralásban csak ezután gondolkodhatunk.

Idén hova tervezitek a családi nyaralást?

Törökországba fogunk menni, de összekötjük a pihenést a munkával. A Facebook oldalamon fut egy játék az egyik utazási irodával, amin török utazást lehet nyerni. Ennek része az is, hogy a nyaralóközönség előtt fogok majd fellépni, cserébe viszont jön velem az egész család. Nagy dolog, hogy Törökországban is fellépek, még akkor is, ha magyarok előtt.

A Dumafüred Fesztiválra is viszed magaddal a családot?

A Dumafüred számomra elsősorban munka, ezért egyedül megyek. Sok pihenésre nem is lesz lehetőségem, hiszen három nap alatt négy fellépésem lesz. Nem a saját ágyamban alszom, nem a saját környezetemben leszek, de nem is pihenni megyek, hanem dolgozni, úgyhogy a családot itthon hagyom.

Mi lehet a legvonzóbb eleme a Dumafüred Fesztiválnak a közönség számára?

Szerintem az időjárás. Ha jó az idő, minden jó lesz!