– Az önálló ested mellett fellépsz a Dumaszínház Apa nap című műsorában is. Honnan származik az előadás ötlete?

– Litkai Gergelyék találták ki, hogy színesítsék a műsorkínálatot egy ilyen tematikus előadással. Ahogy arra már a cím is utal, apukák lépnek fel, akik gyermeknevelést és a szülői létet érintő kérdésekkel szórakoztatják a közönséget. Nagyon változatos történetek kerülnek elő egy-egy ilyen esten, amik között vannak komolyabbak és szórakoztatóbbak is, de az összekötő kapocs minden esetben az, hogyan lehet megfelelni a szülői kihívásoknak. Ebből persze lépten-nyomon olyan vicces szituációk adódnak, amiken jókat lehet szórakozni.

– Mióta megy a produkció?

– Már két éve műsoron van, nagyjából havonta játsszuk és a nézők nagyon élvezik. Természetesen nemcsak azoknak szól, akik hasonló cipőben járnak, mint mi, hiszen azoknak is vicces lehet, akik már túl vannak a gyereknevelésen, vagy még előtte állnak. Minden fellépő hozza a saját műsorrészét, amit aztán egymás után adunk elő. Nincs előzetes egyeztetés, az egész inkább egy patchwork szerű előadás. Olykor a szereplők is cserélődnek, de egy-egy ilyen est alkalmával általában négyen állunk a közönség elé.

– Össze lehet egyeztetni a nem hétköznapi időbeosztásotokkal a gyereknevelést?

– Olykor okoz némi nehézséget, de nem megoldhatatlan. Magam részéről igyekszem az életemet a kislányomhoz igazítani, amennyiben lehetséges. Ha tudom, hogy lesz egy szabad estém, vagy hétvégém vele, azon vagyok, hogy ne kelljen fellépnem. Persze ez nem mindig sikerül, de főszabály szerint ő az első.

– Csak a Corvin Dumaszínházban látható az előadás, vagy turnéztok is vele?

– Eddig csak Budapesten ment ez a műsor, de lehetne turnézni is vele. Gondolom a fellépők egyeztetése miatt nem került eddig erre sor, hiszen mindannyian elég elfoglaltak és amint a műsor témája is mutatja, családosok vagyunk.

– Van valamilyen átfedés a szereplők önálló estjei, vagy más produkciók és az Apa nap között?

– Mindenki más módszert követ ezzel kapcsolatban. Van, aki ragaszkodik ahhoz, hogy az önálló estjét teljesen leválassza a többi produkciójától, de nálam már a témákban is van érintkezés. Az egyik önálló estemnek az a címe, hogy Egyéjszakás kaland Csenki apukával, ami előrevetíti, hogy előkerülnek benne az apasággal, gyerekneveléssel és családi élettel kapcsolatos kérdések. Természetesen jóval részletesebben, és szerteágazóbban, mint ahogyan arra az Apa napban lehetőségem van. Hangsúlyozom, hogy – az apás anyagokat is beleértve – az egyik legszókimondóbb műsort kapják a nézők. Ebben nem félek viccet csinálni magamból, szembenézek a saját hibáimmal és néhány tipikus férfi hibával… És ami még nagyon fontos, hogy kiállok a nőkért, a nők megbecsüléséért. Ne rejtegessük a narancsbőrt – lehetne például a mottója. Úgy gondolom, hogy mindkét műsor tökéletesen élvezhető akár egymás után is.

– Miben láthat még márciusban a közönség?

– Márciusban ismét lesz Tabuk nélkül, amiben – szokás szerint – kényes témákat boncolgatunk Benk Dénessel, Litkai Gergellyel, Felméri Péterrel és Tóth Eduval… Ez a műsor a leghumorosabb ma Magyarországon a tabu témákat illetően. Bevállalós, szókimondó, öv alá ütős – jó értelemben és nem obszcén módon.

Aztán ismét sor kerül a Fiatal Félőrültek Fesztiváljára, Ez egy tehetségkutató műsor, amiben már 3600 fellépő fordult meg az évek során. Bárki jelentkezhet a fellepo@dumaszinhaz.hu email címen. Az esten közönség előtt méretik meg magukat a fellépők, akik piros kártyákkal szavaznak arról, ki marad továbbra is versenyben. A bennmaradók között végül a nézők szavazatai döntenek – ez is nagyon izgalmas.