Később a Dumaszínház tagjaként népszerűsítette a stand up comedy műfaját, kollégáival együtt eljutva számos nagyvárosba és kistelepülésre egyaránt. A szókimondásáról jól ismert Dombóvári Istvánt, hamarosan új oldaláról ismerhetjük meg – ősztől az egyik kereskedelmi csatorna tehetségkutató műsorának egyik műsorvezetőjeként láthatjuk.

Ősztől indul az RTL-en a Hungary’s Got Talent, amelynek a műsorvezetője leszel. Hogyan esett rád a csatorna választása?

Ezt pontosan nem tudom. Valamilyen szempontrendszer alapján különböző személyiségeket behívtak, készítettek egy próbafelvételt és végül engem választottak. Tudomásom szerint ilyenkor az a menetrend, hogy megnézik az úgymond régi arcokat, de behívnak néhány „újat” is, mint engem. Érdekes élmény volt, mert ez volt életem első műsorvezetői castingja.

Sebestyén Balázs lesz a műsorvezetőtársad. Ismered már régebbről? Milyen viszonyban vagytok?

Tíz éve tevékenykedem a média különböző területein, szóval nem számítok már újoncnak, mint ahogy Balázs sem. A hasonló területeken dolgozó emberek pedig óhatatlanul összetalálkoznak időnként. Volt pár apróbb munkám a reggeli műsorukban, szerepeltem már Balázsnál sztárvendégként vetélkedőkben, és a Vadon Janival közös Wunderschön című műsorukban, sőt az ellopott kocsimat is Balázsék rádióműsora segítségével találtam meg. Alapvetően korrekt munkaügyi kapcsolat volt köztünk, ami remélem a jövőben is megmarad.

Mit lehet most elárulni a műsorról?

Amit tudni lehet, hogy a Got Talent Simon Covell produceri munkája, és más a felépítése, mint az itthon megszokott tehetségkutatóknak. Itt bármilyen műfaj képviselői elindulhatnak a versenyben, és pont emiatt a rendhagyó struktúra miatt nem csak énekes produkcióknak van esélye a győzelemre. A Britain’s Got Talentet két éve például az Attraction látványszínház nyerte. Ebben a műsorban tehát nem kizárólag énekesek és táncosok lépnek fel, hanem jóval nagyobb lesz a merítés.

Már javában folynak a forgatások. Hogy érzed magad eddig?

Nagyon jól érzem magam, mert meglepően sok lehetőségem adódik. Sokan féltettek attól, hogy a stand-up után ez a feladat nem lesz kielégítő számomra és csak valamiféle biodíszlet leszek. Ez szerencsére nem így van. Nagyon sok geget bele lehet rakni és nekem is bőven van szereplési lehetőségem, ami megnyugtat.

Rákaptál a műsorvezetés ízére? Ha véget ér ez a projekt szeretnél más műsorokat is vezetni?

Az igazság az, hogy igen. Nagyon megtetszett és szívesen csinálnék más műsorokat is. Az embernek mindig meg kell újulni, ha az előadó-művészeti szférában dolgozik, és most remekül érzem magam ebben az új szerepben, úgyhogy ha lesz alkalmam, örömmel folytatom.

Nem csak itt dolgozol a nyáron, hiszen hamarosan indul a Dumafüred Fesztivál. Ott miben láthat a közönség?

Ebben az évben csak egy produkcióban veszek részt: július 18-án Kovács András Péterrel, Hadházi Lászlóval és Aranyosi Péterrel állunk színpadra.

Lesz idő azért a lazításra is a nyáron? Mik a terveid?

Nem vagyok nyaralós típus. Az, hogy tétlenül fekszem a víz mellett, vagy bandukolok valahol a forróságban, nem igazán jön be. Idén nincs is helye a pihenésnek, mert sok a felkérésem, amiknek eleget kell tenni. Ha majd túl leszek mindenen, elmegyek egy hosszabb időre, úgymond nyaralni, de úgy látom, hogy ez a tavalyi évhez hasonlóan idén is télre fog csúszni.