A Fear the Szaknévsor a szolgáltatói szektor különös szakmunkásainak tevékenységét idézi meg, márpedig ez kiapadhatatlan humorforrás.

Szolgáltató és megrendelő kalandos együttműködése… csupa őrülten vicces helyzet, csupa magas labda, amit a DEKK by Dumaszínház művészei (Rainer-Micsinyei Nóra, Sipos Vera, Bánki Gergely és Jankovics Péter) sorban le is ütnek.

A VIDOR Fesztivállal kapcsolatban azt írtuk a minap: „A színészek ezúttal nem vállról indítható rakétával, hanem a humor megsemmisítő erejével szálltak szembe a minden hájjal megkent, átverésből és mellébeszélésből diplomázott szolgáltatókkal.” A humor azonban nem csak megsemmisíteni tud, hanem – amint azt a VIDOR Fesztiválon nyert díj igazolja ­– a magasba emelni is.

A DEKK by Dumaszínház Fear the Szaknévsor című darabjának színészei nem csak a díjnak örültek, de a VIDOR Fesztiválon is pompásan érezték magukat.

És ne felejtsük el azt sem, hogy a legjobb női alakításért járó Colombina-díjat a Szülői értekezlet című darabban nyújtott teljesítményéért az a Stefanovics Angéla vehette át, aki a DEKK darabjaiban is gyakran szerepel.

A Fear the Szaknévsor ősszel a Jurányiban látható majd, először október 12-én este nyolckor. Benedek Miklós (a VIDOR Fesztivál zsűrijének elnöke) és Kirják Róbert (a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház ügyvezető igazgatója) a fesztiválon nyert díjat az előadás után adja át.

Végül pedig álljon itt az előadás bemutatójára készült, a szolgáltatói szektor szereplőit – némileg túlozva – horrorisztikus figuráknak megfestő promófilm: