Híresen nagy futballrajongó vagy… A Világbajnokság a te időszakod. Ha teheted, minden meccset nézel, vagy vannak kiemeltek?

Csak azokat a meccseket nézem meg, amik érdekelnek, sőt mivel gyakorló apuka vagyok, csak azokat, amik érdekelnek és az időm is megengedi. Ebből kifolyólag a hatos meccseket szoktam inkább megnézni

Családdal, barátokkal vagy egyedül?

Hol családdal, hol barátokkal, hol kocsmában, ahogy a sors hozza. A legutóbbi meccset pont egy barátommal néztem meg egy vendéglátóhelyen.

Mi volt eddig a legnagyobb meccs szerinted?

Szerintem a Világbajnokság legnagyobb meccse és legnagyobb meglepetése az volt, mikor a hollandok megverték a spanyolokat. Nagyon nagy ritkaság, hogy így megalázzák a címvédőt, ráadásul úgy, hogy az elején még egy góllal vezettek és erre kaptak végül ötöt.

És a legnagyobb csalódás?

A spanyolok, a portugálok és az olaszok igen gyenge játéka okozta nekem a legnagyobb csalódást.

Melyik mérkőzést vártad, várod a legjobban?

Én Németországnak szurkolok, ezért a német meccseket várom a legjobban. Bármilyen meccsüket szívesen megnézem, de mégiscsak az a legjobb, ha egy komoly csapat ellen játszanak.

Csak nézed vagy űződ is a focit?

Általában csak nézem, bár vasárnaponként Tóth Eduval és más humorista barátaimmal részt veszünk egy úgynevezett zsírégető futballon, ami szerencsétlenkedésből és a foci mímeléséből áll.

Itt a nyár, hogy állsz a vízi sportokkal?

Sehogy, bár július 14-én indul a vízilabda Európa-bajnokság és a fiam vízilabdázik, ezért kezdem megszeretni ezt a sportágat. Voltam már vízilabda mérkőzésen is, ami annyira megtetszett, hogy szeretnék egy burleszk filmet is csinálni belőle Kiss Gergely olimpiai vízilabdázó és a Honvéd vízilabda csapat segítségével. Egy dologra rájöttem a vízilabdával kapcsolatban, hogy minden játékosnak nyakig ér a víz. Ez szerintem egy fontos felismerés, ami a film sikerét is elősegítheti. Én magam sajnos nem tudok úszni, de nagyon lelkesen fogom elkészíteni a filmet. Remélhetőleg a nagymedencét majd a kismedencében fogjuk imitálni.

Lesz a nyáron a munka mellett pihenés is?

Egyelőre nehéz erre válaszolni. Valami kis pihenést tervezünk, de a helyzetet nehezíti, hogy hat héten át kötelező edzőtáborba fog járni a fiam. Ez a gyakorlatban az jelenti számomra, hogy reggel el kell vinnem az edzésre, délután pedig érte kell mennem. Ilyen napirenddel, hogy minden reggel és délután fix programom van, nehéz tartós pihenést tervezni. Ettől függetlenül reméljük, hogy a Balatonra eljutunk egy rövid időre és talán a nagymamát is meglátogatjuk. Nagy nyaralást viszont nem tervezünk.