– Az egyik legtöbbet foglalkoztatott humorista vagy. Videósorozatot készítesz, folyamatosan fellépésekre jársz és nemrég még mozifilmben is szerepeltél… Hogy van mindenre energiád?

– Talán azért, mert mindebben örömömet lelem. Nagyon jó kombináció, hogy az emberek mellett magamat is szórakoztatom, és ez mindig visz előre. Talán ezért is van, hogy a fáradtság, amit a munka okoz, jóleső fáradtság. Ha unnám a munkámat, valószínűleg nem kezdenék mindig új projektekbe.

– Hamarosan ismét látható lesz a Duma Roast, amiben Ganxta Zolee kapja meg a magáét. Egy éve megy ez a műsor, nehéz frissen tartani?

– Egy évvel ezelőtt megírtuk a műsort, és azóta turnézunk vele az országban. Tudjuk már a vázát, le vannak osztva a szerepek, de alkalomról alkalomra friss az előadás, hiszen az összeszokottság minden este olyan új poénokat produkál, amik minket is nagyon szórakoztatnak. Időnként remek szituációk adódnak, főleg ha Zolee tényleg morcos. Olyankor sokkal jobban küldjük neki, és ezt a közönség is értékeli. Zolee is nagyon beleszokott már a szerepébe, látszik rajta, hogy élvezi, sőt időnként alaposan visszaolt minket.

– Szerinted miért ilyen népszerű ez a műsor?

– Szerintem azért élvezi a közönség, mert ez nem egy megszokott stand-up produkció, ahol kiáll valaki és sztorizik, hanem egy igazi show hat férfival és egy nővel, amiben dúl a verbális vihar. Ha valaki tudja, hogy milyen műsorra jött, azért szórakozik nagyon jól, mert azt kapja, amire számított, ha viszont nem tudja, akkor általában a szokatlansága tetszik neki. Velem is előfordult már, hogy ötszáz emberrel szemben ültünk a színpadon és szakadtam a röhögéstől, mert Dombi valami olyat mondott, amin nem lehetett nem röhögni. Jó a csapat, jó a műsor és még mindig újdonságot jelent a Dumaszínház repertoárjában. Mondhatni egy kis gyöngyszem, bár Zolee bácsi igen távol áll az igazgyöngytől, ha élhetek ezzel a képzavarral.

– Hogyan lehet felkészülni egy ilyen előadásra?

– Külön már nem készülünk egy-egy előadásra, viszont ha vidéken lépünk fel, együtt szoktunk menni és már a buszban elkezdünk bemelegíteni a showra.

– Kinek jutott eszébe, hogy Ganxtát is bevonjátok a műsorba?

– Erre pontosan már nem emlékszem. Az ősbemutató a tévében volt, ahol Nagy Ferót roastoltuk. Ebben Zolee is részt vett, mint égető. Már ott is jó alapanyagnak tűnt, hiszen ez a típusú műsor akkor működik igazán, ha az, akit szivatnak már letett valamit az asztalra. Azzal, akinek nem voltak még különösebben nagy sztorijai és ügyei nem működik jól. Ilyen értelemben ezt egy rendhagyó életműdíjnak is fel lehet fogni. Mikor összeültünk, hogy kitaláljuk ki legyen akit égetünk, többek neve felmerült – köztük én is –, de már akkor is azt az álláspontot képviseltem, hogy tapasztaltabb szereplőt válasszunk, mert abból lehet sokat kihozni. Végül már nem emlékszem ki dobta be Zolee nevét, de mindannyian beleegyeztünk Szerencsére neki is tetszett az ötlet, és azóta is hatalmas örömmel jön minden előadásra.

– Zolee hogy bírja a kritikát?

– Nagyon jól bírja, óriási forma. Hatalmas tanár és csak szuperlatívuszokban tudok róla beszélni. Ez a zordon külső nagyon érzékeny – most már maradjunk ennél a kifejezésnél – gyöngyszemet takar. Nagyon megszerettük az elmúlt egy évben és gyakorlatilag egy osztálykirándulásnak fogjuk fel mindannyian a közös munkát.

– Ti egyébként jó viszonyban vagytok egymással?

– Ettől függetlenül is baráti viszonyban vagyunk. Nemrég lehetőségem volt a tévében vendéget hívni és akkor is őt választottam. Nagyon összeszoktunk a Roast alatt, de már korábban is jóban voltunk, sőt, vagy egy fotóm is 1998-ból, amin én és Zolee vagyunk láthatók. Én tizenegy-tizenkét éves vagyok, ő viszont már akkor is úgy nézett ki, mint most. Nyilván én rajongóból lettem barát, hiszen tizenévesen ki ne rajongott volna a Kartelért, úgyhogy nekem nagy beteljesülés is, hogy tinédzser korom sztárjával utazok egy turnébuszban.

– Idén július 17-e és 26-a között ismét lesz DumaFüred Fesztivál. Te miben leszel látható?

– Az All Starsban kétszer fogok fellépni, és leviszem az önálló estemet is, a 80 perc alatt a Föld körül-t, így összesen három este leszek színpadon a tízből.