– Miért tanul egy színészi vénával megáldott kamasz gépszerelőnek?

– Édesanyám szerette volna, ha van egy szakmám, ettől függetlenül gyerekkorom óta színésznek készültem… Így a műszaki szakközépiskolába jelentkeztem, ahol mindenféle irodalmi műsort csináltam, közben a Cilinder, majd a Héttükör Színpadon tanultam, ahol megismerkedtem Wéber Péterrel. Harmadik nekifutásra vettek fel a Színművészetire, ahol Zsámbéki Gábor osztályában tanulhattam.

– A Színművészeti után a Katonához szerződtél

– Már gyakorlaton is itt voltam 1996-tól. Az a szakmaiság, ami a Katona József Színház képvisel mindig közel állt hozzám. A főiskoláról persze tudtuk, hogy Zsámbéki Gábor milyen szellemiséget képvisel, Máté Gábor és Ascher Tamás is tanított minket egy-egy kurzus erejéig, úgyhogy az várt minket, amire számítottunk. Nem éreztük a színészek közti villongást, munka folyt és minden a színházról szólt.

– Kísérletező típus vagy?

– Minden érdekel, ami összefügg a színészettel. Úgy gondolom, hogy a humor és ilyen formán a kabaré is nagyon összefügg vele. Nekem fontos, hogy minél több műfajban jelen legyek, mert az fejleszt szakmailag. Szeretek énekelni, táncolni, szeretem a jó kabaréjeleneteket, tehát számomra egyáltalán nem lenézett műfaj a kabaré és a humor.

– Hogyan kerültél kapcsolatba a Dumaszínházzal?

– Litkai Gergely több munkájában is dolgoztam, kedvelem, és érvényesnek tartom, amit ők csinálnak, a Munkaügyektől kezdve a kabarékig. Egy ilyen közös munka során merült fel, hogy akár dolgozhatnánk is együtt.

– Március 14-én bemutatjátok a Jurányi Inkubátorházban a Füge és a Dumaszínház közös produkcióját, a Szóvirágokat, melyet Vinnai András írt.

– Sokszor dolgoztunk már együtt Vinnai Andrással és kedvelem, ahogy ő ír. Sokak számra elsősorban szerzőként ismert, de emellett remek színész is, sokszor játszottunk és improvizáltunk már együtt. Ebben az előadásban is rengeteg jó szituáció és szórakoztató jelenet lesz, de teljes egészében csak a bemutató hetére fog összeállni a produkció.

– Ez az első bemutatód a Jurányiban?

– A Dumaszínház improvizációs előadásai itt folynak, így nem ismeretlen számomra a terep. Nézőként természetesen sokszor megfordultam már itt, de azt hiszem ez lesz az első színházi előadásom ezen a helyszínen.

Fotó: Vermes Kata