Két új produkcióval is jelentkezett az idén, A Humorkabaré visszatér 2-vel, ami az új önálló estje és az Ezek nem százasok című jubileumi produkcióval, amit Badár Sándorral közösen adnak elő.

Hadházi Lászlónál mindennek az írás az alapja?

Igen, persze, hogy az. Azzal álltam először színpadra is, amit én írtam, mert azért az nem úgy van, hogy kiáll valaki a színpadra, aztán jó fej… Először is kell legyen egy erős bázis, ami a tiéd. A saját történeteidet nálad jobban nemigen tudja előadni senki, de az írás azért csiszolja, ugyanúgy, mint ahogyan később a közönség is.

Azt olvastam valahol, hogy a munkád, egyben a hobbid is. De mi az, ami a leginkább kikapcsol?

Biciklifüggő vagyok, főleg én kapacitálom a többieket is a biciklizésre. A másik nagy hobbim a gitározás. Szinte minden nap gitározok, mert gitározni muszáj…

Amikor úton vagy, viszed magaddal a gitárt is?

Nem, de amikor elmegyek két-három napra akkor is tudom, hogy hol vannak hangszerboltok például Győrben, Zalaegerszegen, vagy bárhol…

Nagy utazó vagy, hogy viseli a család?

Inkább az a kérdés, hogy én, hogy viselem – egyébként rosszabbul, mint ők. Ők csak azt látják, hogy nem vagyok otthon, de ez egy normális dolog, a családfő dolgozik. Ez most egy ilyen munka, ahol sokat kell utazni, de én nagyon rosszul viselem.

Mai napig Debrecenben laksz, soha nem gondoltál arra, hogy elköltözz onnan?

Gondoltam, de a többiek nem gondoltak. Kialakult ez. Eleinte nagyon megrázó volt, hogy egy hétből öt napot Budapesten kell lenni, akkor volt róla szó, hogy közelebb költözünk, mondjuk Egerbe. De aztán erről lebeszélt a család, mert ők nem akartak, én meg nem jövök egyedül, úgyhogy maradt minden úgy, ahogy volt.

Miért pont Egerbe?

Mert félúton van, meg borvidék, meg szép… Igazából úgy kevesebb lett volna az utazás. De most már Budapesten is van egy bázisunk. Ha rajtam múlna a nyaralás, akkor nemigen mennénk a Balatonnál messzebb.

Apropó Balaton… Hamarosan itt a Dumafüred Fesztivál. Milyen produkciókban láthatunk?

Lesz az önálló estem, Bellus Pisti műsorvezető társammal – benne a csodálatos zenés Kívánságszatyor, ami Pisti ajándéka a közönségnek. Lesz nyílván a saját kabarénk, amit ott rögzítünk, ezt később az interneten bárki, bármikor meg tudja hallgatni. És persze több olyan produkció, amiben én is közreműködöm: All stars, Duma Jam.

Amikor Füreden összejön a csapat, szoktatok kicsit bandázni, lazítani is?

Ilyenkor inkább többet dolgozunk, mint az átlag hétköznapon. Meg kell írni a kabarét, amit ott veszünk fel, úgyhogy nagy műhelymunkázás folyik. De persze, szoktunk strandra menni, kirándulni. Vannak családi programok is, mert Kovács András Péter és Litkai Gergely is családdal jön, úgyhogy ha megmozdulunk az már egy „buszravaló paraszt”. És ott is lehet bérelni biciklit, azt is ki szoktuk használni.