Az évek során egyre népszerűbbé váló, mára 27 fővárosi színház részvételével zajló programsorozatot, a stand-up hazai fellegvára öt előadással és fél óránként induló „idegenvezetéssel” színesíti. A rendezvényre szeptember 20-án kerül sor. A nagy érdeklődésre való tekintettel, a Dumaszínház programjai előzetes regisztrációhoz kötöttek, de érdemes a helyszínen is próbálkozni, mivel csak a férőhelyek felére fogadtunk el regisztrációt.

A humorfieszta délben veszi kezdetét a Corvin Dumaszínházban a Duma Slam különkiadásával, a „Jó ebédhez szól a slam” című előadással Bács Miklós, Pataki Balázs, Tóth Edu, Pion István, Gábor Tamás “Indiana”, Tolnai Eszter fellépésével. A műsorvezetők: Szobácsi Gergő és Mavrák Kata „Hugee” lesznek.

Ezt követi 17 órai kezdettel a Kompót Dumaklubban az „Így beszélnek ők” című előadás, ahol kortárs írók próbálják ki magukat a stand-up műfajában – tervezetten Legát Tibort, Karafiáth Orsolyát, Nényei Pált és Orosz Dénest láthatja a közönség a Kompót bisztróban.

18 órától Kovács András Péter, Janklovics Péter és Illés Ferenc lép a Corvin Dumaszínház színpadára a „Duma Swing” című zenés improvizációval. Este nyolctól és tíztől pedig Andrássy Mátét, Bánki Gergelyt, Gergely Katát, Janklovics Pétert és Mogács Dánielt nézhetik meg az előzetesen regisztrált nézők a „Duma Impróban”.

Az előadásokon kívül, 14 és 17 óra között félóránként idegenvezetés indul. Ez a program regisztrációhoz nem kötött. Akik a Dumaszínház kulisszái mögé kalauzolják az érdeklődőket: Tóth Edu, Benk Dénes, Csenki Attila, Szupkay Viktor, Dombóvári István és Litkai Gergely.

A részletes program ezen a linken érhető el.