Lesz közös bemutató a FÜGÉ-vel és a Gólem Színházzal és szeptemberben útjára indul a DumaKlub is.

Az új évad legnagyobb újdonsága, hogy szeptembertől elindul a DumaKlub, ami visszatérés lesz a Dumaszínház gyökereihez” mondta el a DumaKlub indulása alkalmából megrendezett sajtóeseményen Litkai Gergely. – Ez olyan minőségi, főleg kisebb klubokba szánt műsorok összességét jelenti, amelyeknek lényeges eleme a közönséghez való közelség, az interaktivitás és a klubhangulat. Önálló estek, zenés műsorok, változatos tematikát felölelő humoros előadások kerülnek majd színpadra országszerte, melyek eddig csak Budapesten voltak láthatók. Szeretnénk, ha ezek minél több helyre eljuthatnának az országban – folytatta a bemutatást.

A Kompót Dumaklub ad otthont Aranyosi Péter: Négybetűs szavak estjének és a Dumaszving is itt lesz látható.

Ezután a főszerkesztő beszélt arról, hogy megújult és kibővült a Dumaszínház K terme, ami mostantól a DumaKlub előadásainak helyszíne lesz – Kompót DumaKlub néven. Itt mutatkozik be például Dombóvári István önálló estje, Budapest címmel egy zenés est Máthé Zsolt rendezésében, Galla Miklós és Szirtes Balázs Monty PythonTÓL, Monty PythonRÓL című estje, Aradi Tibor és Varga Ferenc József közös estje, valamint Felméri Péter új önálló estje, melyben a humorista saját véleményét osztja meg a világról, „Majd én megmondom” címmel.

Azért ezt a címet adtam legújabb estemnek, mert picit karakteresebb előadást akartam összehozni. Ugyanakkor jó ötletnek találtam, hogy legyen egy vezérfonala a humorestemnek, egy gondolat, ami összetartja a szerteágazó történeteket, elméleteket, szituációkat, amiket el akarok mesélni a hallgatóságomnak. Ugyanakkor nekem is könnyebb megszerkeszteni az előadást, ha van egy gondolat, amihez visszatérhetek. Bár nem akarok megmondóember lenni, sokszor kritikusan szemlélem a világot, és a poén segít fölülemelkedni a mindennapi kellemetlenségeken. – mondta el a DumaKlub sajtótájékoztatóján Felméri Péter, majd hozzátette: – Az előadásban hétköznapi dolgokról beszélek különleges megvilágításban és különleges dolgokat helyezek mindennapi fénybe. Mindezt természetesen a tőlem már megszokott, elvont humor szűrőjén keresztül teszem. Mert vannak dolgok, amikkel nap, mint nap találkozunk, de legtöbbször elmegyünk mellettük, anélkül, hogy felfedezzük a visszásságukat és ezáltal a bennük rejlő humort. Hogy csak egy példát említsek. Nemrég vásároltam egy csomag wc papírt, amire rá volt írva nagy betűkkel, hogy “ÚJ”. Én meg eltöprengtem rajta, hogy ez mióta extra? Ez akkor azt jelenti, hogy amelyikre nem írják rá, hogy “ÚJ”, az használt? – mondta a humorista, akinek új műsorában közéleti témák is felbukkannak majd érintőlegesen. – Természetesen szó lesz a mindennapok aprócseprő bosszúságairól, mert azok mindig a humor kifogyhatatlan forrásai, de nem csak zsörtölődős történetekre kell számítani, mert szeretném megosztani a pozitív tapasztalataimat is. Én egy vidám ember vagyok és ezt az érzést szeretném átadni másoknak is. – avatta be az újságírókat Felméri.

A DumaKlub repertoárja folyamatosan bővülni fog. Saját előadói estek mellett, befogadott műsorok is lesznek. A jövőben írók és színészek is fellépnek majd ezen a helyszínen. A Dumaklub műsorairól a www.dumaklub.hu oldalon találnak információkat.