Ezúttal új helyszínen, a Balaton Szabadidő- és Konferenciaközpontban lehetett megtekinteni az előadásokat. A tíz napon át tartó humorfieszta most is a stand-up műfaj legnagyobbjait vonultatta fel, és Litkai Gergely a Dumaszínház igazgatója, több újdonságot is ígért a közönségnek.

Hogyan tudnád összefoglalni az idei Dumafüred fesztivált?

– Esténként átlagosan 600 ember látogatott el előadásainkra, több estre már elővételben elfogyott minden jegy. Nagyon jól éreztük magunkat és sokszínű, a közönség számára exkluzív programokkal tudtuk szórakoztatni a nézőket.

Új helyszínen voltatok, bevált?

– Az idei monszunidőjárásban nagyon jól bevált a Szabadidőközpont, az esőmentes napokon pedig igazi arénahangulat uralkodott a szabadtéri színpadon. Összességében sikeresnek tekintjük az új helyszínválasztást.

A munka mellett jutott időtök a kikapcsolódásra is? Voltak közös programok?

– Igen, ezúttal is együtt írtuk a kabaréfelvétel anyagait, de volt főzés, kerékpártúra, pingpongmeccs és éjszakába nyúló humorelméleti vita is.

Az idei tapasztalatok alapján jövőre is tervezitek a megrendezését?

– Természetesen, jövőre szeretnénk visszatérni egy kicsit a gyökerekhez, kicsit intimebb, családiasabb vonalat is feleleveníteni a fesztiválnak.

A közeljövőben milyen új produkciókkal várjátok a közönséget a Dumaszínházban?

– Az eddigi K-terem megújul, új hangtechnikát kap és 80 főt tud majd befogadni, felújítottuk a Corvin Dumaszínházat is. Augusztusban Hajós András estjével várjuk a nézőket, szeptemberben pedig idén először részt veszünk a Színházak Éjszakáján is, továbbá 4 napos angol és magyar nyelvű Comedy Central felvételre is sor kerül.