Öt éves a Corvin sétányon található Dumaszínház, és bár a Dumafüred fesztivál ideje alatt minden évben végeznek rajta kisebb-nagyobb felújítási munkát, idén egy hangsúlyosabb átalakításon esett át: főképp a színpad újult meg. Eddig egy klasszikus fekete dobozban léptek fel a stand-uposok, de az idei nyártól egy színes, ravasz fényekkel megbolondított díszletfal előtt teszik majd ugyanezt.

Ahogy azt Litkai Gergely, a Dumaszínház vezetője elmondta: szó sincs arról, hogy a fellépők kifogytak volna a vicces mondatokból, ezért kell látvánnyal pótolni az élményt. Az átalakítás inkább azért történt, hogy a színes led fényekkel megvilágított bauhausos, pop-artos díszlet erősebb klubhangulatot adjon a helynek.

De megszólalt a díszlet kapcsán a Dumaszínház felhasználói élménytervezője, János is…

…akit személyiségi okokból Stohl András alakított, illetve a díszlettervezőt Stefanovics Angéla formálta extrém karakterré…

Azt már csak mi tesszük hozzá, hogy Lisztopád Krisztina látványtervező munkája lelkünk mélyén még egy amerikai nagyvárost is felidéz, amelynek valamelyik klubjában éppen egy stand-upos szövegel a nézőknek, akik persze megállás nélkül nevetnek. Ja, hogy itt pont ugyanez történik majd? Igaz. De azért meg fognak lepődni.

Mi szóltunk.

Az új díszletet az évadbemutató Facebook-videóban mutatta be Litkai Gergely (a videóban 30:07-nél látható)!