A cím talán azt sugallta, hogy a ’90-es évek magyar popbandáiról vagy a mulatós műfaj császárairól lesz szó a cikkben, de nem: az összeállításban olyan zenekarok szerepelnek, amelyek jó dalokat szeretnének előadni, csak ez (egyelőre) nem sikerül nekik.

1. Kezdjük talán a műfaj klasszikusával, ezzel a parádés Europe-feldolgozással. Történelmi pillanatok ezek, hiszen így még soha, sehol nem szólalt meg a Final Countdown. Az egész zenekar felejthetetlen teljesítményt nyújt, de ha egy tagot kellene kiemelnünk, az talán a billentyűs lenne.

2. Nézzük ezt az iskolai díszteremben – különös kegyetlenséggel – elkövetett heavy metal-produkciót. Próbáljunk a nézők arcára és lelkesedésére összpontosítani – ha tudunk.

A legerősebb komment:
„A nézőnek beültetett gyerekek azt kívánják, bárcsak órán ülnének.”

3. Az alábbi zenekar szintén nagyon fiatal Tehetségekből áll, ne bántsuk őket, lesz ez még jobb!

4. A következő orosz zenekarban leginkább a gitárossal akad gond, mondjuk úgy, hogy még nem érte el a santanai magasságokat. De ez nem lehet ok arra, ahogy bánnak vele 🙁

5. Összeállításunkat azzal az őrült cuki zenekarral zárjuk, amely a világ legkreatívabb módján fejez be egy dalt.

A fentieknél sokkal jobb együttest javaslunk megtekintésre: a DEKK by Dumaszínház – Garázsbanda című előadásban egy legendás zenekar útját követhetjük nyomon a teljes ismeretlenségből a tökéletes feledésbe.

Dekk by Dumaszínház
Vinnai Bandy: GARÁZSBANDA
Budapest-20171008-1900
Jegyvásárlás