Nemrég a Dumaszínház egy kampányt indított Tedd le! Most! címmel, ami a dohányzásról való leszokást támogatta. Ennek keretében Ti is részt vettetek egy szemináriumon és letettétek a cigarettát. Hogy érzitek most magatok?

B.D.: Nagyon sikeres volt a szeminárium, azóta se gyújtottam rá. Mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy tegye le a cigarettát. Aki pedig nem dohányzik, az véletlenül se szokjon rá, mert később le kell majd szoknia.

Cs.A.: Egyetértek. Abszolút sikeres volt, én azóta szinte nem gyújtok rá, ha mégis akkor egy slukk után eloltom a cigarettát. Többet sportolok, és annak ellenére, hogy sportolás után még mindig kívánom a tüdőmet kitöltő kellemes, nehéz dohányfüstöt, le tudok mondani róla. Nem szeretnék egyszer a dohányzásom miatt egy apró problémával kórházba kerülni, ahol aztán megöl a magyar egészségügy.

Akkor immár nemdohányzóként vágtok neki a nyárnak. Mit terveztek?

Cs.A.: Költözködés, munka, nyaralás, családlátogatás… Évek óta eljárunk Balatonakaliba, ahol egy baráti családdal töltünk egy nagyon izgalmas hetet. Emellett ezen a nyáron szeretnék kempingezni és vonattal elmenni Velencébe is a kislányommal, de ez még változhat.

B.D.: Számomra a nyári időszak elsősorban a pihenésről és a felkészülésről szól. Lakásfelújítást terveztünk a Dumafüred, néhány fesztivál és céges fellépés mellett. Ebben az időszakban általában sokat pihenek, olvasok és készülök az őszi hajtásra. Én a Balaton szerelmese vagyok, és bármennyire is hihetetlen, sokkal szívesebben nyaralok ott, mint a divatos külföldön. Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy egy gyerekkori barátomnak Siófokon van nyaralója, ahova minden nyáron legalább kétszer ellátogatunk a barátnőmmel. Ez az idén is így lesz. Szóba került tengerparti nyaralás is, de ez még egyenlőre a jövő zenéje.

Idén is lesz DumaFüred. Esetleg összekötitek a munkát a nyaralással?

Cs.A.: A kislányom még csak 7 éves, így az ottani programot nem élvezné. Én pedig ott inkább a kollégákra koncentrálnék, velük töltöm a szabadidőmet.

Mivel készültök a fesztiválra?

B.D.: Egy új produkcióval, a Duma Roasttal. Ezt ugyan két hónappal ezelőtt már bemutattuk, de nem ment még sokszor, így mindenképpen újdonság lesz a Dumafüred közönségének.

Cs.A.: Én az elmúlt egy évem legjobb anyagait fogom vinni, odacsapok rendesen.