Kormos Anett és Kovács András Péter Numera című közös estje november 15-én debütál a Kompót Dumaklubban. Arról, hogy miről szól, hogyan állt össze a műsor az ötlet gazdáját, Kormos Anettet kérdeztük.

Hogyan jött ez a műsorötlet?

Férfi páros estek már vannak a Dumaszínházban. De olyan, amiben egy férfi és egy nő áll egy színpadon, olyan nincs. Egy ilyen esttel lehet valamiféle kis szexualitást csempészni a színpadra, ami a többiből hiányzik… Ezt valósítjuk most meg Kovács András Péterrel közösen.

A Numera elég sokat sejtető cím…

Több cím is felvetődött, sokat gondolkodtunk, hogy mi lehetne. Szerettük volna, ha a cím is sugallja már, hogy itt erotikus tartalmak kerülnek terítékre. Aztán a végén a Numerában állapodtunk meg, mert mindketten úgy gondoltuk, hogy ez hűen tükrözi az est szellemiségét.

Hogy képzeljem el, a férfiak kibeszélik a nőket és fordítva?

Eleinte azt terveztük, hogy az est folyamán egészen onnantól, hogy hogyan néz ki a nő és a férfi, miben különböznek testileg és mentálisan, eljutunk majd az ismerkedésen és a párkapcsolati problémákon, a gyerekvállaláson át egészen az esetleges szakításig. De aztán annyira nagy falatnak bizonyult ez, hogy végül abban maradtunk, hogy a randit járjuk körül, hiszen mégiscsak a randi a veleje az egésznek. Ehhez kapcsolódva természetesen szóba fognak kerülni az imént említett dolgok, mint egy felvezetés, előjátékképpen. A párkapcsolati problémák, a házasság pedig – majd, ha úgy alakul – egy következő est témája lehet.

Egymásnak fogjátok passzolgatni a labdát?

Lesz ilyen rész is igen, ahol egymásnak passzolgatjuk a labdát és nyilván lesz egy kis csipkelődés egymás között, hogy érezhető legyen a nemek között gyakran feszülő ellentét. Ezen kívül mindkettőnknek fontos volt, hogy ez a dolog interaktív legyen, játékos maradjon és a közönség is érezze, hogy persze attól függetlenül, hogy az egésznek van egy váza és vannak szerkesztési szempontok, nem előre megírt monológokat hall. És persze szeretnénk labdákat dobni a közönségnek, bevonni őket is. Mindenki kap majd egy szalagot, amit feltűzhet magára, ha szívesen részt vesz abban a játékban, amit mi kitaláltunk, hogy ez az egész ne csak nekünk legyen kínos, hanem nekik is.

Folyamatosan frissülni fog a műsor vagy egy hagyományos, tematikus est lesz?

Ez a téma mindig aktuális, és mivel a közönség elég aktív szerepet kap a műsorban, azt gondolom, hogy nem lesz két est, ami ugyanúgy fog megtörténni. Nyilván tabukérdések is terítékre kerülnek, de az sem cél, hogy megbotránkozzanak az emberek és aztán hamar kimenjenek. Ez a randi, szex, egymásra találás témakör szerintem minden férfinak és nőnek egyaránt csábító.

Egyre inkább tapasztalható, hogy bizonyos helyzetekben a nők férfiasabbak a férfiak pedig elnőiesednek. Erről mi a véleményed?

Szerintem ez akkor van így, ha a nő a domináns. Nem gondolom, hogy ez színpadon megtörténhet velem, én például szívesen veszem, ha a férfi dominál, és nem azért, mert maradi vagyok, hanem, mert szerintem sokkal szellemesebb tud lenni, és ráadásul a nézőt is váratlanul éri, ha valaki, aki végig alárendelt, azért néha mégiscsak a domináns fölé kerekedik. Szimpatikusabb egy olyan nő a színpadon, akinek szurkolni lehet, mint egy olyan, aki porig alázza a mellette álló férfit.

Fontosak lesznek tehát most is az arányok…

Nagyon. És ez mindkettőnkre igaz. Ez egy olyan helyzet lesz, ahol úgy kell egymásba marnunk, hogy az nem lehet valóban bántó, viccesnek kell lennie.

Ha ajánlanod kellene ezt az előadást, mit mondanál? Kinek ajánlanád?

Először is, annak, aki engem látni szeretne a Dumaszínházban – és itt nyílván széles tömegekről van szó – nem szabad kihagynia ezt a lehetőséget, hogy élőben megtekinthet, ez a legfontosabb szempont. És persze itt lesz KAP is. Egyébként, aki szeret szórakozni – kortól, nemtől függetlenül –, aki nem prűd, aki nem sznob, aki valaha már szexszelt, vagy szeretne szexszelni, vagy van emléke erről az egészről… Aki érdeklődik a másik nem iránt, vagy még akár annak is, aki a saját neme iránt, mert a párfogási szokások hasonlóak – érdemes eljönni.