Három új előadásban is láthatjuk ősztől a Szomszédnéni Produkciós Irodát. Bálint Ferencet és Tóth Szabolcsot kérdeztük pesszimizmusról, multicégekről és zúzáról.

Kiknek szól az Anti-motiváció című műsorotok?

B.F.: Azoknak, akik egy fárasztó nap után munkából hazaérve nem azt látják, hogy a pohár félig üres, vagy félig tele van, hanem azt, hogy ki hagyta ott, és miért nem mosogatta el. Én például optimistán vagyok pesszimista. Tudom, hogy ez a hátralevő életem első napja, csak kár, hogy ilyen fos.

Honnan merítettetek témákat? Saját tapasztalat? Megfigyelések?

T.SZ.: Az alapötlet akkor fogalmazódott meg bennem, amikor hallgattam egy interjút a rádióban, amelyben egy hölgy azt mondta, hogy ő azért, hogy elérje az álmait, húsz évig minden nap hajnali ötkor kelt. Én erre eléggé elborzadtam, mert még nyolckor is nehezen kelek fel, nemhogy ötkor. Arra gondoltam, mi van akkor, ha az az álmom, hogy soha ne kelljen hajnali ötkor felkelnem? Mondjak le az álmomról az álmaim érdekében? Szóval akkor kezdett el foglalkoztatni a gondolat, hogy egyáltalán mire jó ez a sok motivációs beszéd meg könyv, meg mindenféle, amellyel kezd tele lenni a világunk.

Félve kérdezem: mi az Egyemazúzádat című est tematikája?

T.SZ.: Gyerekkoromban elég nehezen fogtam fel, hogy Gizi néni csak kedvességből akarja megenni a zúzámat. Rettegtem Gizi nénitől. Mi sem fogjuk megenni a nézők zúzáját, remélem, értik, hogy ez a cím csak kedveskedés feléjük.

B.F.: Annyi mindent kaptunk a nézőktől, hogy úgy döntöttünk, itt az idő, hogy kicsit visszaadjunk. Persze ezt nem úgy kell érteni, hogy másfél órán keresztül röhögünk rajtuk, majd megtapsoljuk őket, bár ötletnek nem rossz. Meg szeretnénk nekik köszönni, hogy annyi éven keresztül ott voltak értünk és velünk, egyszóval búcsúkoncertnek is fel lehetne fogni az előadást, azzal a szépséghibával, hogy nem bomlunk fel.

Vannak multinál szerzett élményeitek, amire tudtatok alapozni a Cégeshármas című előadásnál?

B.F.: Nem dolgoztam multinál, de életem egy korai szakaszában reklám-designerként sikerült bepillantanom a briefingek és meetingek világába. Ha lett volna egy időgépem, nagyon hasznos munkaerő lehettem volna, mert minden tegnapra kellett.

És fellépőként? Mennyire lehet belelátni egy vállalat életébe egy céges fellépésen?

T.SZ.: Gyakran végighallgatunk beszédeket a fellépéseink előtt, ezek engednek némi betekintést a multik életébe. Az interaktív jelenetek során, amikor beszédbe elegyedünk a cég egy-egy alkalmazottjával, általában sikerül feltérképezni a kapcsolatháló egy szeletét.

B.F.: Általában évértékelőkre, csapatösszerázókra hívnak meg, és ezeken a rendezvényeken mindenki lazább, főleg, ha borkóstoló is megelőzte az előadást. De olyan is volt, hogy felléptünk egy vállalatnál, mindenki nevetett, kivéve a vezetőség tagjait, aztán a műsor végén kiderült róluk, hogy lengyelek.

 

Anti-motiváció – A Szomszédnéni Produkciós Iroda önálló estje
2017.09.23 – 19:00
KOMPÓT DUMAKLUB
Jegyvásárlás

Egyemazúzádat! – Felméri Péter és a Szomszédnéni Produkciós Iroda közös estje, vendég: Ács Fruzsina
2017.09.30 – 19:00
KOMPÓT DUMAKLUB
Jegyvásárlás